Top 3 stațiuni pe malul Mării Negre

Când spun vară, pentru mine, este inevitabil să nu mă gândesc la mare, bălăceală, bronz și mult, mult soare. Dacă aș putea, an de an, mi-aș face bagajele și, începând cu 1 iunie, m-aș muta pe litoral până toamna „fură” și ultimele raze de soare. Din păcate, trebuie să mă mulțumesc doar cu câteva astfel de ieșiri pe vară… Dacă și tu te încadrezi în această categorie și tânjești la fel de mult ca mine după aceste mici plăceri ale vieții, iată câteva locuri din țară, de pe malul Mării Negre, ideale pentru escapade de weekend cu familia.

Dacă preferi un loc mai retras, fără prea multă agitație, atunci trebuie să ajungi în 2 Mai, sătucul de pe malul Mării Negre, situat între Mangalia și Vama Veche. Aici veți găsi un loc liniștit care vă îmbie la relaxare și meditație. Plaja este micuță și liniștită, apa nu începe brusc să fie adâncă, astfel că cei mici se pot bălăci în voie. Tot aici domină și pensiunile și terasele cu locuri de joacă pentru copii, astfel încât aceștia nu vor avea timp să simtă plictiseala. Mai mult, în 2 Mai există și o zonă amenajată pentru cei care vor să se „cazeze” la cort. Dacă încă nu ai experimentat senzația, dar totuși te tentează, acum este momentul să încerci. Va fi o aventură cu adevărat plăcută, atât pentru voi, cât și pentru cei mici. Soare, plajă, bălăceală, joacă, pește proaspăt pescut din mare și somn la cort. Mmm! Ce să-ți dorești mai mult de la un weekend?

În aceeași notă, dar cu o priveliște mult mai vastă, să spunem, este și stațiunea Olimp. În prezent, aceasta constituie alegerea multor familii. Situată fiind în apropierea stațiunilor Neptun și Jupiter, aici s-a format o zonă extrem de întinsă în care fiecare membru al familiei poate găsi cu ușurință o bună metodă de petrecere a timpului liber. Astfel, plajele disponibile aici sunt extrem de variate, fiind pe placul oricui. Fie că preferi plajele mai aglomerate, plajele amenajate pentru practicarea diverselor tipuri de sporturi sau plajele mai retrase, numai bune pentru odihnă și relaxare, aici le găsești pe toate.

Dacă, în schimb, preferați o zonă mai aglomerată, cu multă agitație și fețe noi, atunci Mamaia este ceea ce căutați. Un infinit de posibilități de cazare, plaje amenajate cu apă care nu este adâncă vă invită să savurați din plin bătrânul soare. Stațiunea este renumită și pentru Satul de vacanță care pune la dispoziția copiilor o gamă variată de tiribombe, jocuri și metode de petrecere a timpului liber. Trebuie să recunosc că am fost de curând acolo și lucrurile nu-mi mai păreau ca-n copilărie. La cât de mult tânjeam după „testatul” tuturor tiribombelor când eram mică, acum imaginea satului de vacanță mi-a lăsat un gust nu tocmai dulce. Dar probabil vârsta e de vină… Dacă cei mici sunt fericiți, ce credem sau simțim noi, adulții, nu prea mai are importanță. O altă metodă excelentă de distracție este Aqua Magic. Aici, fiecare dintre voi își va putea testa curajul, iar distracția va atinge cote maxime.

Indiferent de ce loc de relaxare de pe malul Mării Negre preferați, nu uitați că piticii au aceleași nevoi. Așa că pregătește geanta de plajă cu atenție și hai să ne bucurăm de un weekend pe cinste.

 

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut

KidsOut