Un weekend la Viscri

Pentru un weekend departe de agitația cotidiană și de asfaltul încins, îți recomandăm cu drag satul Viscri. Acesta este unul dintre satele săsești din Transilvania, fiind amplasat la 42 de km de Sighișoara. Ce îl face atât de special? La acest lucru contribuie mai multe lucruri, însă celebritatea satului se datorează, mai ales la nivel internațional, Prințului Charles de Wales. Casa pe care acesta și-a achiziționat-o în zonă, precum și numeroasele reușite ale Fundației Mihai Eminescu, patronată de prinț, au suscitat interesul numeroșilor turiști.

Așa cum am menționat, locul este ideal pentru o escapadă de weekend cu întreaga familie. Departe de tehnologie, de orice dispozitiv digitalizat, aici veți putea savura din plin orice clipă. Activitățile nu se desfășoară pe ceas și singurul lucru care contează este întâlnirea ta cu acest spațiu rural autentic.

Ce găsești la Viscri?

Viscri este un sat mic ce nu numără mai mult de 500 de locuitori, dintre care doar 27 sunt sași. Aici vei găsi cea mai pitorească biserică fortificată din Transilvania, fiind de asemenea inclusă în lista de monumente UNESCO.

Biserica fortificată Viscri

Biserica fortificată Viscri

Odată ce ai ajuns la Viscri, nu te limita la vizitarea bisericii și la câteva poze cu casa regală. Aici totul parcă este desprins din alt tărâm. Arhitectura este uniformă, astfel că niciuna dintre construcții nu va face notă discordantă cu celelalte. Mai mult, străduțele liniștite parcă te roagă să le străbați în descoperirea de noi și noi lucruri. Peisajele sunt desprinse din basmele copilăriei, cu pajiști întinse și păduri umbroase de stejar și fag, iar ciripitul diverselor păsări te însoțesc din zori și până în seară.

Tot în Viscri puteți „fura” meșteșugul producerii artizanale a pâslei, din care sunt confecționate, ulterior, pălării și papuci. Frumusețea întregului proces constă în faptul că totul este făcut manual. Atelierul fierarului te introduce, de asemenea, în tainele lucrului manual, doar cu ciocanul, sculele moderne și electrice făcând parte parcă dintr-un viitor mult prea îndepărtat.

Meșteșuguri Viscri

Meșteșuguri Viscri

Mai mult, nu ratați muzeul. Aici veți descoperi numeroase lucruri despre organizarea comunităților săsești, despre tradițiile acestora. Pentru o imagine de ansambul asupra întregului sat, nu ocoli urcatul în turn.

Ce să faci la Viscri?

Această excursie este ideală pentru familie. Departe de televizor, internet și orice alte „minunății” care nu ne lasă să ne bucurăm de frumusețile naturii, aici vom reuși din plin acest lucru. Așadar, dacă sunteți dornici de aventură, puteți închiria biciclete și să plecați la explorat împrejurimile. Una-două zile în acest decor vă va face cunoștință cu viața la țară, obiceiurile locale și gastronomia specifică. Copiii vor fi încântați să descopere o mulțime de lucruri, să cunoască și să trăiască viața la țară sau să se bucure  de activitățile desfășurate în familie.

Privind cazarea, indiferent ce veți alege, veți da peste locuri fermecătoare de cazare, amenajate în case istorice.

Așadar, o vacanță în această zonă parcă neatinsă de timp, vă va încărca de sentimente pozitive, vă va relaxa și vă va oferi momente neprețuite alături de familie.

 

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut

KidsOut