Montessori School of Bucharest

Localizată în sectorul 2, Școala Montessori București – Montessori School of Bucharest a reprezentat o continuitate pentru copiii de la Grădinița Montessori București, deschisă în 2007. Școala a fost înființată în anul 2011, începând inițial cu o clasă pentru grupa de copii de 6-9 ani.

În anul 2014, școala s-a dezvoltat cu încă o clasă Montessori pentru copiii cu vârste cuprinse între 9 și 12 ani. Ambele clase existente la acel moment erau autorizate de Ministerul Educației Naționale.

Programa Montessori mizează pe specificul dezvoltării psihologice a copilului, toate activitățile și materialele utilizate reprezentând un liant între explorarea senzorială și operarea în abstract. Mai mult, în școala Montessori este promovată cooperarea ca proces de învățare, în detrimentul competiției. Metoda folosită are scopul de a educa, nu de a școlariza, aceasta presupunând scoaterea la iveală a potențialului fiecăruia dintre copii.

La Școala Montessori București întreaga programă tradițională este acoperită, pe lângă subiectele înscrise aici, copiii descoperind și explorând o mulțime de noi teme. Curriculumul Montessori vizează interdisciplinaritatea, informațiile dobândite fiind corelate între ele.

În cadrul acestei școli se urmărește ca fiecare dintre copii să asimileze informațiile treptat și în ritm propriu, trecând de la concret la înțelegerea abstractă. Fiecare dintre subiecte este abordat mai întâi în ansamblu, urmând studierea în detaliu a acestuia.

Pentru detalii suplimentare despre școala și metoda Montessori, puteți intra AICI.

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut

KidsOut