10 scriitori contemporani citesc pentru smARTkid

10 scriitori contemporani citesc pentru smARTkid

10 scriitori contemporani citesc pentru smARTkid:  Proiectul de educație prin cultură ”Ateliere de lectură SmARTkid cu scriitori contemporani” este destinat copiilor cu vârste între 6 și 12 ani. Atelierele vor avea loc în Teatrul Național, în Librarium (reper, metrou Universitate) și sunt GRATUITE.

Atelierele durează 1 oră sunt interactive și au o componență de workshop (de arte vizuale și abilități practice), care transformă lectura textelor literare într-o activitate plăcută, reconfortantă și asumată de către copii.

În calitate de invitați, scriitorii le citesc copiilor, le răspund la întrebări, stimulează discuțiile libere și ajută la desfășurarea activităților, sub coordonarea trainerilor Asociației 7 ARTE. Prezența scriitorilor contemporani are ca scop, pe lângă promovarea lecturii și a vânzării de carte, promovarea literaturii contemporane, demistificarea statutului scriitorului și încurajarea lecturii în rândul școlarilor mici, care trebuie să devină cititorii de mâine.

Proiectul “Ateliere de lectură SmARTkid cu scriitori contemporani” a fost declarat câștigător în sesiunea I de proiecte, 2018, categoria Promovarea culturii scrise, de către Administrația Fondului Cultural Nationa (AFCN). Prin urmare, acest proiect realizat sub umbrela smARTKid de la 7 ARTE este CO-FINANȚAT AFCN.

Scriitorii invitați să le citească copiilor sunt:

14 aprilie-Iulian Tănase ( ora 17.00)
21 aprilie – Ciprian Macesaru
28 aprilie – Daniel Eberhat
5 mai – Lavinia Braniște
12 mai – Vladimir Draghia
19 mai – Alexandra Rusu
26 mai – Carmen Tiderle
2 iunie – Ioana Nicolaie
9 iunie – Mihaela Coșescu
10 iunie-Claire Barker
16 iunie – Roxana Cazaciuc

Ateliere de lectură smARTkid cu scriitori contemporani completează educația formală, fără să o înlocuiască și ajută copiii să își folosească abilitățile astfel încât să poată citi cursiv, înțelege, interpreta și formula verbal sau în scris opinii pe o anumită temă sau despre lecturile citite.

Înscrierile se fac la adresa: liviarosca@gmail.com și sunt obligatorii pentru a ține evidența participanților și pentru a pregăti materialele necesare desfăsurării atelierului în condiții optime.

Proiectul de educație prin cultură “Ateliere de lectură SmARTkid cu scriitori contemporani” este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, dar nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național.

AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finantării, respectiv Asociația 7 ARTE.

Asociația 7 ARTE este organizație non-profit infiintată în august 2015 care promovează educația și cultura. SmARTkid este un proiect de educație experiențială care constă în ateliere creative, educative și recreative pentru copii și tineri. Pentru mai multe detalii despre activitatea 7 ARTE și despre atelierele smARTkid, vizitați site-ul www.7arte.org și pagină de facebook https://www.facebook.com/atelieresmartkid/

0 Comentarii

Adauga un comentariu


KidsOut