Actorie și Art-therapy pentru Interacțiune Socială (11-17 ani)

Actorie și Art-therapy pentru Interacțiune Socială (11-17 ani)

Actorie și Art-therapy pentru Interacțiune Socială (11-17 ani): Socializarea este unul dintre procesele care au un impact crucial în educație. Fiecare nouă interacțiune ne ajută să ne simțim mai confortabil și să facem tranziția de la o persoană la alta, de la un grup la altul, mai ușor. 

Însă fiecare își găsește zona lui de confort, iar adaptarea se resimte ca un efort și de multe ori o simplă interacțiune poate fi o presiune pentru cei mai tineri.
Jocul este una dintre metodele mascate de socializare. De aceea am creat un program de jocuri prin care vom antrena acele aptitudini care îi vor ajuta pe participanți să socializeze mai bine.

Abilitățile sociale sunt cele care ne ajută să interacționăm, să comunicăm mai bine, atât verbal cât și nonverbal și paraverbal, prin gesturi, prin felul în care arătăm și ne comportăm.
Jocurile propuse au menirea să antreneze acele aptitudini necesare pentru a îmbunătăți abilitatea de a socializa: observarea, ascultarea, controlul, concentrarea, relaxarea, stăpânirea de sine, încrederea, stima de sine, exprimarea, colaborarea, spontaneitatea.

Atelierul de actorie și art-therapy din cadrul Taberei Urbane Continuu este format din 4 zile de workshop intensiv.
Arta teatrală este o formă de colaborare, care foloseşte personaje ce joacă în direct un eveniment real sau imaginar. Teatrul poate avea un efect de catharsis, deoarece se exterioriză sentimente care sunt uneori inhibate de societate.

Psihoterapia integrativă oferă o viziune nouă, plecând de la conceptul corp-minte-suflet. Prin abordarea integrativă se obţine o înţelegere unitară a fiinţei umane, păstrând viziunea întregului şi respectând unicitatea persoanei.

Alegerea susținerii acestor ateliere de artă teatrală de către o actriță împreună cu un psihoterapeut integrativ face ca acest proces sa fie mai valoros și mai profund asupra studiului individual psihologic și ne referim aici la scoaterea în evidenta a rădăcinilor pattern-urilor.

______BENEFICII:
– eliminăm spiritul competitiv incurajând colaborarea în cadrul grupului și descoperirea propriei individualități
– eliminăm conceptul de “greșeală” și încurajăm “încercarea”
– fiecare copil este urmărit individual în cadrul fiecărui joc sau exercițiu
– învățăm prin acțiune, dar și observându-i pe ceilalți
– eliminăm critica și încurajăm analiza
– transformarea vulnerabilităţilor în puncte forte;
– transformarea gândurilor negative in gânduri constructive;

Ne vom relaxa, ne vom distra, vom rade și ne vom conecta la noi înșine prin tehnici si metode ca: imagerie ghidată, jocuri de grup și desen. Astfel incepe procesul de autocunoastere.

Cu aceste elemente preadolescentul sau adolescentul își îmbunătățește starea emoțională, dobândește un plus de deschidere, învață să opteze și să facă alegeri conștiente.

_______CUI I SE ADRESEAZĂ:

● preadolescenților cu vârste începând de la 11 ani
și
● adolescentilor
care:
○ îşi doresc să se simtă mai confortabil cu ei înșiși și cu ceilalți
○ vor să capete un plus de curaj și să scape de timiditate
○ vor să își facă prieteni noi în vacanța de vară
○ vor să petreacă timpul descoperind ceva nou
○ au curajul să își pună întrebări despre lume

Temele pe zile:
Ziua 1. Prezentare și adaptare
Ziua 2. Ascultare și receptare
Ziua 3. Analiză și conștientizare
Ziua 4. Colaborare

CÂND?
Cursul se desfășoară pe parcursul a 4 ședințe, de pe 9 până pe 12 iulie, între 16:30 și 18:00 (ne rezervăm dreptul de a amâna, în cazuri excepționale, începerea cursului, cu maximum 3 săptămâni, pentru a putea asigura un grad optim de ocupare a locurilor și astfel o grupă cât mai completă și eficientă).

UNDE?
Spațiul nostru se află în str. Alexandru D. Xenopol nr. 19, etajul 1, în zona Grădina Icoanei, intrarea dinspre str. Polonă, la 5 minute de mers pe jos de la metrou Piața Romană.

CÂT COSTĂ?
Prețul pentru un întreg modul este de 300 lei. Dacă însă achitați integral până pe 2 iulie vă oferim o reducere de 10% – prețul devine astfel de 270 lei! 🙂
Plata se poate face prin transfer bancar sau în numerar, la sediul nostru.

EXCELENT! CUM MĂ ÎNSCRIU?
Pentru înscrieri te rugăm să completezi următorul formular:
https://goo.gl/forms/1pGoq7F6IRNDZw5g2
sau ne poți contacta prin e-mail la inscrieri@continuu.ro
sau la numărul de telefon 0731 223 675.
Număr maxim de participanți: 14.
——————————————–
Cine sunt trainerii?
Ana Maria Mavru
Este Psihoterapeut Integrativ acreditat de Colegiul psihologilor din România, membră a Asociației de psihoterapie integrativă din București. A realizat până acum peste 800 de ateliere tematice și a interacționat cu peste 1500 de persoane.
Din formarea profesională, cel mai mult i-au plăcut tehnicile și metodele de dezvoltare personală inspirate din art terapie (dans, mișcare, meditație, tehnici de relaxare pe muzică, desen, modelaj).
Îi place să picteze, să danseze și să răsfoiască cărți și articole despre leadership, antreprenoriat, dezvoltare personală, artă, etc..Practic tot ceea ce îi aduce valoare în viață.
Îi mai plac plimbările la munte, prin pădure, natura fiind pentru ea, o sursă de inspirăție și relaxare. Stilul de viață pe care îl abordează este centrat pe sănătate mentală, emoțională și fizică. Este atentă la ceea ce mănâncă, ceea ce gândește și cum își manifestă comportamentul. Aspiră la ritualurile și obiceiurile cât mai constructive pentru viață.
În cadrul atelierelor oferă noi oportunități și viziuni de a gândi și lasă în urmă energia de creștere. Stârneste curiozitatea de a trece dincolo de zid. Provoacă, inspiră participanții și aduce informații valoroase în legătură cu domeniul pe care îl stăpânește cel mai bine. În continuare, își dorește să îi îndrume pe aduți spre a-și descoperi vocația, talentul și echilibrul în viață.

Smaranda Caragea
Absolventă în 2008 a Facultății de Teatru – specializarea Arta Actorului, din cadrul Universitatății Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică, Smaranda a urmat studiile masterale în Arta Actorului și este în prezent doctorand în anul III în cadrul UNATC, cu teza “Formarea de formatori de teatru aplicat în dezvoltare personală” (coord. Prof.Univ.Dr. Olga Delia Mateescu). În prezent angajată a Teatrului de Comedie din București, Smaranda are în spate o vastă experiență de actriță, apărând de-a lungul anilor în nenumărate piese de teatru, filme de diverse metraje, spoturi publicitare, emisiuni TV sau online și dublaje de voci în seriale TV sau de desene animate. Spoturile grupului de comedie Sector 7, piesa “Bullets over Lipscani” – long-time-runner-ul de pe scena teatrului Godot sau vocea îndrăgitului personaj Hanna Montana sunt doar câteva din ipostazele pentru care Smaranda este cunoscută și îndrăgită, atât în rândul celor mari cât și în rândul copiilor.

Încă de la absolvirea facultății de teatru – și cu o contribuție decisivă a celor doi ani de studiu în cadrul Facultății de Sociologie-Psihologie din cadrul Universității Spiru Haret, Smaranda a fost deosebit de implicată în latura educațională și formativă a artei actorului, dezvoltând, perfecționând și susținând, începând cu 2008 și până acum, o gamă variată de cursuri ce îmbină actoria și dezvoltarea personală continuă. Cursuri precum “Introducere în arta actorului”, “Teatru aplicat”, “Școala de vară și actorie pentru copii”, “Primii pași în teatru”, “Antrenamentul memoriei prin tehnici de teatru” sau “Teatru aplicat în dezvoltare personală”, susținute ca lector în cadrul Fundației Calea Victoriei, dar și multitudinea de workshopuri și teambuildinguri organizate pentru companii precum JCC – Jewish Community Center, Jacobs, HP, Allianz-Țiriac, Leroy Merlin sau King România au reprezentat atât bazele, cât și garanția, unei solide experiențe de training a Smarandei Caragea, concretizată și materializată în cadrul cursurilor Studioului pentru Dezvoltare prin Artă “Continuu”.

0 Comentarii

Adauga un comentariu


KidsOut