Antrenamentul Memoriei – prin tehnici de teatru

Antrenamentul Memoriei – prin tehnici de teatru

Antrenamentul Memoriei – prin tehnici de teatru: CUM NE VOM ANTRENA? Vom aplica tehnici actoricești care vizează strict memoria; Prin joc și joacă; Prin lucru efectiv cu obiecte și texte; Ne vom relaxa pentru a putea imagina și asocia; Ne vom ascuți simțurile pentru a le putea folosi la capacitate maximă.
———–
Odată cu trecerea timpului observăm ca memoria noastră se șubrezește, iar procesul de învățare devine din ce în ce mai anevoios. Pentru a rămâne cât mai prezenți în viața noastră avem nevoie de reperele adunate de-a lungul timpului și de informația pe care cândva am înmagazinat-o iar acum pare din ce în ce mai greu de regăsit atunci când avem nevoie de ea.

Memoria stă la baza fiecăreia dintre acțiunile noastre.
– ne permite să ne mișcăm, să comunicăm, să învățăm și să evoluăm în siguranță, adică să fim prezenți, vii și activi.
– ne sprijinim pe ea: fie că mergem, studiem, invățăm, ne relaxăm, vorbim, ne jucăm sau respirăm… în tot acest timp ea lucrează pentru noi 🙂

Miliarde de celule din creierul nostru se află în continuă interacțiune accesând cuvintele, figurile, poeziile, rețetele, poveștile, evenimentele, deprinderile, emoțiile, cărțile, conversațiile, ideile din memoria noastră.

Cheia îmbunătățirii memoriei este imaginația, permițându-ne să învățam mai mult și mai eficient. Memoria se bazează pe imagini și modele. Cursul își propune să ne antreneze să ne folosim (conștient) imaginația pentru a putea reține mai ușor.

În copilărie se învață și se acumulează cel mai mult pentru că cei mici sunt liberi să-și exprime curiozitatea asupra lumii înconjurătoare, testând și explorând toate posibilitățile. Legătura cu lumea reală se face firesc, tocmai prin intermediul imaginației și al asocierilor. De aceea cărțile copiilor sunt pline de imagini. Treptat, odată cu creșterea în vârstă se renunță la joacă și la libertatea pe care jocul și convenția le oferă, iar imaginația devine îngrădită și procesul de acumulare de noi informații devine din ce în ce mai încet.

Actorii au o capacitatea mai bună decât a altor oameni de a reține și de a stoca informație, tocmai pentru că ei nu au exclus jocul din viața lor. Tehnicile actoricești au la bază jocul, astfel aceștia păstreaza mereu o doză de libertate pe care numai copiii o posedă natural. Actorii sunt practic niște copii mai mari, a căror meserie devine locul lor de joacă, iar imaginația, memoria și creativitatea devin jucăriile lor.

Cum rețin actorii sute de pagini de text? De ce nu uită? Ce se întâmplă când uită? Ce rol joacă motivația în procesul de memorare? Care sunt tehnicile și secretele lor pentru ca mintea să le fie mereu proaspată și gata să inmagazineze noi și noi informații? Cum își organizează și își prioritizează informația?
Întrebările de mai sus își vor găsi răspunsul pe parcusul celor 5 întâlniri.

CÂND?
Începând cu 31 mai până în 21 iunie.
Durata: 4 ședințe
În fiecare zi de joi, de la ora 19:00 până la ora 21:00
(ne rezervăm dreptul de a amâna, în cazuri excepționale, începerea cursului, cu maximum 2 săptămâni, pentru a putea asigura un grad optim de ocupare a locurilor și astfel o grupă cât mai completă și eficientă).

UNDE?
Str. Alexandru D. Xenopol nr. 19, etajul 1. Spațiul se află în zona Grădina Icoanei, intrarea dinspre str. Polonă.

CÂT COSTĂ?
Preț per/ședință: 75 lei – preț integral: 300 lei.
La plata din timp – cel târziu pe 24 mai – beneficiați de o reducere specială din partea noastră de 10% – prețul fiind astfel de 270 lei!

Locurile se ocupă după regula primul venit – primul servit; un loc se consideră rezervat după achitarea cursului. Plata se poate efectua prin transfer bancar sau în numerar la sediul nostru.

EXCELENT! CUM MĂ ÎNSCRIU?
Pentru înscrieri vă rugăm să completați următorul formular:
https://goo.gl/forms/2j8OSVMdFn8LJNEg1
Sau ne puteți contacta prin e-mail la continuu.studio@gmail.com sau la numărul de telefon 0731 223 675.

……………………………………………………………………………………………….

CINE E TRAINERUL?
Smaranda Caragea: Absolventă în 2008 a Facultății de Teatru – specializarea Arta Actorului, din cadrul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică, Smaranda a urmat studiile masterale în Arta Actorului și și-a susținut doctoratul în 2017 cu teza “Dezvoltarea continuă prin arta actorului pentru non-actori” (coord. Prof.Univ.Dr. Olga Delia Mateescu). În prezent angajată a Teatrului de Comedie din București, Smaranda are în spate o vastă experiență de actriță, apărând de-a lungul anilor în nenumărate piese de teatru, filme de diverse metraje, spoturi publicitare, emisiuni TV sau online și dublaje de voci în seriale TV sau de desene animate. Spoturile grupului de comedie Sector 7, piesa “Bullets over Lipscani” – long-time-runner-ul de pe scena teatrului Godot sau vocea îndrăgitului personaj Hannah Montana sunt doar câteva din ipostazele pentru care Smaranda este cunoscută și îndrăgită, atât în rândul celor mari cât și în rândul copiilor.

Încă de la absolvirea facultății de teatru – și cu o contribuție decisivă a celor doi ani de studiu în cadrul Facultății de Sociologie-Psihologie din cadrul Universității Spiru Haret, Smaranda a fost deosebit de implicată în latura educațională și formativă a artei actorului, dezvoltând, perfecționând și susținând, începând cu 2008 și până acum, o gamă variată de cursuri ce îmbină actoria și dezvoltarea personală continuă. Cursuri precum “Introducere în arta actorului”, “Teatru aplicat”, “Școala de vară și actorie pentru copii”, “Primii pași în teatru”, “Antrenamentul memoriei prin tehnici de teatru” sau “Teatru aplicat în dezvoltare personală”, susținute ca lector în cadrul Fundației Calea Victoriei, dar și multitudinea de workshopuri și teambuildinguri organizate pentru companii precum JCC – Jewish Community Center, Jacobs, HP, Allianz-Țiriac, Leroy Merlin sau King România au reprezentat atât bazele, cât și garanția, unei solide experiențe de training a Smarandei Caragea, concretizată și materializată în cadrul cursurilor Studioului pentru Dezvoltare prin Artă “Continuu”.

Locație: Continuu – Studio pentru Dezvoltare prin Artă (str. Alexandru D. Xenopol 19)

 

0 Comentarii

Adauga un comentariu


KidsOut