Atelier de olărit

Miercuri 6 iulie, orele 18:30, vom relua o activitate mai veche şi sperăm să ne distrăm împreună cel puţin la fel de bine ca şi atunci. Olăritul şi modelatul lutului sunt printre cele mai vechi îndeletniciri ale omului, ulterior ceramica devenind artă pentru bucuria sufletului. Ele sunt prezente în casele noastre prin oale, ulcioare, căni, străchini, vase pentru flori, statuete, fluiere, jucării, bijuterii şi altele. Dincolo de îndemânare, olăritul necesită un ochi atent la detalii şi un simt artistic în acelaşi timp.

Pentru unii copii este poate prima ocazie când se joacă cu mânuţele lor cu o bucată de lut, până când un vas va ieşi din mâinile lor. Pentru alţii poate nu este prima dată, de aceea este o ocazie bună pentru a se împrieteni cu această artă şi pentru a le stimula dorinţa de a cunoaşte mai multe.

Copiii vor afla despre lut/ argilă şi despre această artă a modelării lutului, despre cum se pictează obiectele meşteşugite şi despre cum se ard, la final, toate obiectele perfect autentice create de cei mici.

Activităţile vor fi gestionate de Loredana Joiţa Roşu, mămica din spatele seriei de ateliere meşteşugăreşti dezvoltate în pod. Loredana stăpâneşte mare parte din meşteşugurile autohtone şi vrea să împartă pasiunea ei cu copiii, dar se bazează şi pe meşteri populari autentici, care îi vor fi alături la o parte din activităţile viitoare.
Numărul de locuri este limitat: 12 locuri
Invităm la joacă pitici cu vârsta cuprinsă între 3 şi 7 ani.
Donaţia minimă recomandată pentru această activitate este de 35 de lei/ copil participant.

Pentru înscrieri, vă rugăm să trimiteţi un email la adresa: înscrieri.podulluisfredelus@gmail.com. Accesul la atelier se va realiza numai pe baza înscrierilor confirmate în scris, pe email.

Podul lui Sfredeluş – Poveşti de jucat şi jocuri de povestit, Str. Drumul Sării nr. 84

0 Comentarii

Adauga un comentariu


KidsOut