Bodyology: Cei 5 factori care influențează energia și sănătatea fizică

Bodyology: Femeia

Bodyology: Femeia

Pe data de 24 martie, de la ora 10:00, suntem invitați la Sheraton Hotel, la evenimentul Bodyology: Cei 5 factori care influențează energia și sănătatea fizică.

‘Corpul fiecăruia dintre noi are un potențial fantastic și poate funcționa ca o mașinărie  remarcabilă, însă, din nefericire, nu vine și cu un manual de utilizare sau cu garanție pe viață. Cu toate că suntem rezultatul milioanelor de ani de evoluție, multe dintre strategiile la care apelau bunicii noștri în trecut, nu mai sunt valabile și astăzi.

Bodyology este brandul unui concept integrat și echilibrat de viață, care se manifestă cultural, social și educațional, luând în calcul unicitatea și libertatea fiecărui individ în parte. Conceptul, integrează cei mai importanți 5 factori care ne influențează major energia și sănătatea fizică, prin promovarea culturii unui stil de viață inteligent și echilibrat, în care nutriția, mișcarea, hidratarea, respirația și somnul sunt armonizate.’ Larisa Petrini

Cei 5 factori: Hrana

80% din surplusul de greutate este direct legat de ceea ce mâncăm, restul de 20% având legătură cu mișcarea, somnul, nivelul de stres, sănătatea hormonală și bagajul genetic (în proporție de doar 3%).

 Știința tinereții a evoluat enorm și cei mai ambițioși cercetători, ne spun astăzi ca dacă am lua în calcul și mai apoi elimina factorii responsabili de tinerețea și vitalitatea noastră, am putea construi un protocol, cu ajutorul căruia am ști cum să încetinim procesul de îmbătrânire celulară, ireversibil, odată cu înaintarea în vârstă.

 Mai mult decât atât, am putea manipula felul în care genele noastre sunt exprimate. Din fericire, prevenția nu mai este de mult, doar o cheie pentru problemele legate de sănătate ci și una pentru frumusețea și tinereațea după care suspinăm cu toții, după o anumită vârstă.

 CUM O FACEM, AFLĂM LA EVENIMENT …

Cei 5 factori: Hidratarea

Universitatea Harvard a distrus recent mitul potrivit căruia, fiecare persoană ar trebui să consume, în medie, 2 litri de apă pe zi.

Cercetătorii explică importanța adaptării cantității de lichide, în funcție de greutate și alți factori și recomandă un consum de 5% din greutatea corpului, cu atenție deosebită la perioadele în care nivelul de activitate fizică este mai intens sau sezonul cald.

Lipsa salivei, culoarea închisă a urinei, lipsa lacrimilor sau senzația de gură uscată, sunt doar câteva simptome care ne arată faptul ca avem nevoie de mai multe lichide.

 MAI MULTE DETALII, ÎN CONFERINȚĂ …

Cei 5 factori: Somnul

Somnul este poate cel mai subestimat obicei sănătos. Privarea de somn nu ar trebui să fie un simbol al curajului.

Creativitaea, ingenuozitatea, încrederea în sine sau capacitatea decizională pot fi îmbunătățite doar dacă dormim suficient. Funcțiile cognitive dar și  tinerețea și vitalitatea celulelor sunt direct influențate de igiena somnului.

Nu mai este un secret faptul că somnul ne ajută să reducem nivelul de  stres sau este un prieten de nădejde când vine vorba de gestionarea  excesului de kilograme. Universitatea Harvard a descoperit în urma unui  studiu recent faptul că oamenii care dorm mai mult decât minimul necesar își  măresc volumul de materie cenușie din creier, ceea ce ajută la îmbunătățirea stării psihologice.

TOP 5 SOLUȚII PENTRU A IGIENA EFICIENTĂ A SOMNULUI, DIRECT DE LA UNUL DINTRE CEI MAI BUNI EXPERȚI, LA EVENIMENT …

Cei 5 factori: Mișcarea

Cele 150 de minute pe săptămână (aproximativ 30 de minute, 5 zile din 7), recomandate de specialiști, fac diferența în viața fiecăruia dintre noi.

National Cancer Institute împreună cu cercetătorii de la Universitatea Harvard, au descoperit recent, că în rândul persoanelor care au ținut cont de aceste recomandări, rata mortalității a fost redusă cu 20 de procente.

Mișcarea ne oxigenează celulele, ne ajută să eliminăm stresul, să dormim mai bine și să avem o stare mai bună. Războiul tacit dintre mușchi și grăsimi începe după 35 de ani. Nivelul de grăsime din corp crește odată cu vârsta (1% în fiecare an), masa musculară scade (până la 50 de ani, pierdem 15% din masă musculară, între 50 și 70, pierdem 30% la fiecare 10 ani).

 CELE MAI BINE PĂSTRATE SECRETE SUNT REZERVATE, DOAR PENTRU PARTICIPANȚI …

Cei 5 factori: Respirația

Sănătatea respirației este vitală pentru gestionarea stresului de zi cu zi. Cei mai mulți dintre noi nu respirăm profund ci superficial. Tehnicile de meditație și mindfulness ne ajută nu doar la reglarea ei ci și la obținerea unei stări de calm și relaxare.

Fie că alegem să ne concentrăm atenția pe un obiect pe care îl vizualizăm sau pe propria respirație, repetăm o mantra, facem meditație în mișcare sau yoga, înlocuirea respirației superficiale cu una profundă, din diafragma sau abdomen, ne oferă beneficii importante pentru sănătatea noastră: sistemul respirator, cel digestiv și cel limfatic, funcționează mai bine, sistemul circulator asigură un flux mai bun al oxigenului către inimă, sistemul imunitar se bucură de mai multă energie și suntem mai prezenți la nivel mental.

PROTOCOLUL PENTRU O RESPIRAȚIE MAI EFICIENTĂ, PREZENTAT DE UN INVITAT SPECIAL, LA EVENIMENT …

Speaker & Host: LARISA PETRINI

Este expertul în sănătate și nutriție care înțelege oamenii cu o viață aglomerată. A obținut două certificări internaționale în Statele Unite ca Health Coach din partea unora dintre celor mai importante școli de nutriție din lume (Institute for Integrative Nutrition din New York și Cornell University). În urmă cu cinci ani, renumitul bucătar Jamie Oliver a numit-o ambasador pentru mișcarea Food Revolution Day.

Are o experiență de training de peste 10 ani și organizează seminarii și workshop-uri pentru cei care vor să învețe despre sănătatea corpului lor înainte să ajungă la medic, să obțină mai multă vitalitate și energie. În câteva cuvinte, să doarmă mai bine, să mănânce mai bine, să se hidrateze mai bine și să își simplifice viața.

În prezent, este recunoscută că fiind unul dintre cei mai buni specialiști din România.

Invitat special: Dr. DAN MITREA

Dr. Dan Mitrea este medic specialist neurologie, în curs de supraspecializare în neuro-oncologie în Franța, sub îndrumarea domnului Prof. Jerome Honnorat și Prof. Francois Ducray din Lyon. A efectuat rezidențiatul în Spitalul Clinic Colentina, sub îndrumarea Dnei. Dr. Sanda Nica, Prof. Ioan Buraga și a Prof. Bogdan Ovidiu. Popescu.

În 2010 a fondat Clinica Intermedicas, clinică de Second Opinion și case management, după care, a pus bazele Clinicii Neuroaxis, prima clinică integrată de neurologie din București unde profesează, alături de alți 20 de medici.

Clinica tratează pacienți cu probleme de epilepsie, boli neurologice periferice, boli neurovasculare, tulburări de mișcare, boli cerebrale autoimmune, dureri cronice de origine neurologice și neurooncologie. A participat la conferințe și cursuri internaționale de pregătire în domeniul Neurologiei.

Invitat special: MIRCEA NICOARĂ

Mircea Nicoară este expert în mișcare și respirație și este cunoscut că fiind antreprenor în domeniul health și wellness. El este cel care a lansat, în premieră în România, Air Hoops – o combinație între acrobațiile din lumea circului transpuse într-o practică de studio, accesibilă pentru toată lumea.

Acest tip de mișcare, Air Hoops, crește mobilitatea generală a corpului, dezvoltă forța și anduranța musculară, îmbunătățește tonusul muscular & ne ajută să avem mai multă eleganță în mișcare. Mircea Nicoară este și fondatorul platformelor AirYoga.ro și OfficeYoga.ro. Tot el oferă consultanță în nutriție și este instructor de Yoga, Air Yoga și Air Hoops.

Cui se adresează?

 • Persoanelor care își doresc să învețe despre cum funcționează corpul lor
 • Persoanelor care vor să descopere tehnici noi prin care să își folosească
 • resursele proprii la maxim
 • Persoanelor dispuse să facă schimbări mici, care provoacă rezultate mari,
 • în modul în care trăiesc
 • Persoanelor active, interesate de mișcare & stare de bine

Program:

 • 10:00 – 11:30 Larisa Petrini
 • 11:20 – 11:35 Sesiune Q&A Larisa Petrini
 • 11:35 – 12:00 Coffee Break
 • 12:00 – 12:40 Dr. Dan Mitrea
 • 12:40 – 12:50 Sesiune Q&A Dr. Dan Mitrea
 • 12:50 – 13:40 Mircea Nicoară
 • 13:40 – 13:50 Exercițiu Mindfulness Mircea Nicoară
 • 13:50 – 14:00 Sesiune Q&A Mircea Nicoară

0 Comentarii

Adauga un comentariu


KidsOut