Caravana Muzeelor. Hai în lumea familiei Minovici!

Caravana Muzeelor. Hai în lumea familiei Minovici!

Caravana Muzeelor. Hai în lumea familiei Minovici! Hai în lumea unei familii de oameni de știință: familia Minovici, în perioada 15-17 august 2018, la Muzeul Dr. Nicolae Minovici!

Caravana Muzeelor invită copiii la un nou periplu prin mai multe muzee din componența Muzeului Municipiului București. Activităţile de vacanţă organizate de Muzeul Municipiului București sunt dedicate copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 10 ani şi se desfăşoară în perioada 18 iulie – 7 septembrie 2018, de miercuri până vineri, orele 10.00-12.00.

Prin intermediul jocului și al artelor, copiii vor descoperi, pe înțelesul lor, câteva secrete ale muzeelor și tehnici artistice inspirate de obiectele de preț găzduite de acestea. Pe care, firește, le vor experimenta: cu pensula în mână și foaia albă în față, prin lucrări în creion, pastel, tempera și modelaj!

Înscrieri: conferinte@muzeulbucurestiului.ro, 0722.574.897, taxă participare: 10 lei/copil

Între 15 și 17 august 2018, cei mici sunt invitații Muzeului Dr. Nicolae Minovici, iar programul va fi următorul:

>>> Miercuri, 15 august, ora 10.00 – Vara în parcul Vilei cu clopoței: Doctorul Nicolae Minovici și-a dorit ca Vila construită în stil neoromânesc să fie înconjurată de o grădină minunată la care şi-a adus contribuţia şi sculptorul decorativ Wilhelm August von Becker. Aflăm împreună despre plantele din parcul muzeului și descoperim motivele vegetale din decorația fațadei Vilei cu clopoței. În cadrul atelierului, realizăm un peisaj în tehnică mixtă.

>>> Joi, 16 august, ora 10.00 – Ceramica românească: doctorul Nicolae Minovici a colecționat cu multă pasiune obiecte de artă tradițională românească. Pe parcursul vizitei, descoperim metodele inedite utilizate pentru expunerea colecției de ceramică. La aplicaţia practică, decorăm un obiect cu acrilic, folosind motivele care ne-au plăcut cel mai mult.

>>> Vineri, 17 august, ora 10.00 – Costumul tradițional: portul din Suceava, Ilfov, Argeș și nu numai ne încântă prin cromatica vie și materialele tradiționale. Cămăși cu mâneci de borangic, fote, brâie sau ilice ne fascinează prin autenticitate. La atelier realizăm colaje cu material textil.

Programul întregii caravane este aici: http://muzeulbucurestiului.ro/caravana-muzeelor-editia-a-7-a-luna-august/

0 Comentarii

Adauga un comentariu


KidsOut