Cât de departe pot merge?

Cât de departe pot merge?

Cât de departe pot merge? – În această săptămână de Tabără Urbană vom povesti despre cum perseverența este ceea ce face imposibilul posibil, posibilul-probabil și probabilul sigur. Urmărim dezvoltarea abilității de a vedea dincolo de aparențe, de a lupta atunci când lucrurile merg greu, de a încerca să căutăm abordări diferite atunci când soluțiile găsite nu sunt suficient de bune, de a mări capacitatea de concentrare și de a evita distragerile de orice fel.

De unde am pornit?
Ideea temei de anul acesta ne-a venit din nevoia de a exersa competențele cerute atât de mult de societatea actuală, competențe care la școală sau în alte medii nu sunt structurate și exersate, din diverse motive. Credem că aceste competențe trebuie incluse într-un program de dezvoltare personală care să includă: contexte organizate pentru a gândi critic, analitic, pentru a comunica, pentru a lucra în echipă, pentru a-și exersa creativitatea, pentru a-și exprima liber punctul de vedere, pentru a învăța să-și formeze o opinie, pentru a socializa, pentru a învăța să colecteze date și să le aplice.
SAGA de Vară 2018 va organiza un astfel de context pentru a le facilita copiilor contactul cu competențele menționate mai sus, în limita unei vacanțe de vară. Modelul de Tabere Urbane este preluat din activitatea de zi cu zi a afterschol-ului SAGA Kid și din experiență învățătoarei Claudia Chiru, fondatoarea SAGA Kid, profesor pentru inv. primar.
În cei 4 ani de activitate la SAGA Kid am propus, rafinat și îmbunătățit un program de dezvoltare al copiilor bazat pe formarea de competențe, rutine, modelare de comportamente și, în timp, am observat că reușim să aducem schimbări în viața acestora și a familiei.

Ce va urma?
Suntem siguri că participând la SAGA de Vară părinții își vor seta cel puțin un standard de calitate ceea ce privește educaționale.

Taberele Urbane dedicate copiilor 6 10 ani fiecare include:
-toate activitățile cuprinse orele 8.00 -18.00;
-excursiile tematice de marți, București, de joi, cu trenul Bucureștiului;
– de prânz, gustarea Snack-legume fructe proaspete de 2 ori pe ;
-materialele necesare experimentelor lucrărilor fiecărei săptămâni.

0 Comentarii

Adauga un comentariu


KidsOut