Cine este responsabil pentru ca eu să am o zi bună?

Cine este responsabil pentru ca eu să am o zi bună?

Cine este responsabil pentru ca eu să am o zi bună? –  La baza autocontrolului stau autocunoașterea și voința. Unii copii știu și exprimă clar ceea ce vor, alții ezită sau o fac foarte vag. Uneori felul în care exprimă ceea ce își doresc nu vine tocmai în avantajul lor sau în respectarea nevoilor celorlalți. Zilnic sunt puși în fața unor alegeri care îi pun la încercare și pe ei și pe cei din jurul lor (“vreau”,”nu vreau”, “imi/nu îmi doresc…”).

Cel mai bun mod de a îmbunătăți autocontrolul este să aflii cum și de ce îți pierzi controlul. Să conștientizezi că unele lucruri stau în puterea ta, altele nu, să știi cum le poți controla pe cele care depind de tine și să fii tu responsabil pentru trăirile proprii. A ști ce anume te face să cedezi înseamnă să ai posibilitatea să îți oferi sprijin și să eviți capcanele care te duc la pierderea voinței.

De unde am pornit?
Ideea temei de anul acesta ne-a venit din nevoia de a exersa competențele cerute atât de mult de societatea actuală, competențe care la școală sau în alte medii nu sunt structurate și exersate, din diverse motive. Credem că aceste competențe trebuie incluse într-un program de dezvoltare personală care să includă: contexte organizate pentru a gândi critic, analitic, pentru a comunica, pentru a lucra în echipă, pentru a-și exersa creativitatea, pentru a-și exprima liber punctul de vedere, pentru a învăța să-și formeze o opinie, pentru a socializa, pentru a învăța să colecteze date și să le aplice.
SAGA de Vară 2018 va organiza un astfel de context pentru a le facilita copiilor contactul cu competențele menționate mai sus, în limita unei vacanțe de vară. Modelul de Tabere Urbane este preluat din activitatea de zi cu zi a afterschol-ului SAGA Kid și din experiența învățătoarei Claudia Chiru, fondatoarea SAGA Kid, profesor pentru inv. primar.
În cei 4 ani de activitate la SAGA Kid am propus, rafinat și îmbunătățit un program de dezvoltare al copiilor bazat pe formarea de competențe, rutine, modelare de comportamente și, în timp, am observat că reușim să aducem schimbări în viața acestora și a familiei.

Ce va urma?
Suntem siguri că participând la SAGA de Vară părinții își vor seta cel puțin un standard de calitate în ceea ce privește programele educaționale.

Taberele Urbane sunt dedicate copiilor între 6 și 10 ani și fiecare include:
-toate activitățile cuprinse între orele 8.00 -18.00;
-excursiile tematice de marți, în București, și de joi, cu trenul în afara Bucureștiului;
-masă de prânz, gustarea zilnică și SAGA Snack-legume și fructe proaspete de 2 ori pe săptămână;
-materialele necesare experimentelor și lucrărilor fiecărei săptămâni.

0 Comentarii

Adauga un comentariu


KidsOut