Copilăria mică – O mare șansă!

Copilăria mică – O mare șansă!

Copilăria mică – O mare șansă! –  Încă din momentul concepției suntem unici sub aspectul dotării genetice iar mai apoi ne dezvoltăm și trăim în medii diferite. Fiecare copil se naște cu un potențial de a se adapta lumii în care vine iar ceea ce se întâmplă cu acest potențial depinde de ceea ce lumea și părinții în primul rând îi oferă.

Ne propunem o conferință axată pe dezvoltarea cognitivă și emoțională a copilului de vârstă mică și a preșcolarului ( 0 și 6 ani).

Cum este copilul și cum construiesc părinții bazele unei dezvoltări armonioase?
Ce putem și ce trebuie să știm despre dezvoltarea copilului pentru a-i putea crește șansele unei dezvoltări sănătoase?
Cât de mult valorează primii ani și de ce sunt importanți în dezvoltarea copilului din punct de vedere cognitiv și socio-emoțional?

Sâmbătă 16 iunie timp de 6 ore o vom asculta pe Ana Muntean vorbindu-ne despre ce este important în primii ani de viață ai copilului pentru că aceștia să fie o mare șansă. Care este aportul părintelui, unde și cât poate schimba direcția evoluției fragilei ființe.
În ce fel biologia copilului, influențează stilul parental și apoi stilul de atașament?
În ce fel mediul susținut de părinți determină dezvoltarea cognitivă și social emtionala a copilului?
Care sunt situațiile de risc care contribuie la relații mai dificile între părinte și copil și conduc spre un atașament nesigur ori descrește sensibilitatea maternă?
Cum sprijinim dezvoltarea copilului ținând cont de toți factorii ce contribuie la unicitatea lui: biologia și mediul.
Care sunt calitățile unei mame/părinte dezirabil?
Care este portretul unei mame suficient de bună?
Factori care duc la dezvoltarea unui atașament nesigur.

Conferința va cuprinde următoarele teme de discuție:

  • nou născutul sistem sensibil, emoțional și care învață
  • dezvoltarea intrauterină
  • dezvoltarea cognitivă (după Piaget)

Speaker:

Profesor Univ. Dr. Ana Muntean Profesor univ. dr. cercetător ce a desfășurat o perioadă lungă de timp activitate clinică în calitate de psiholog de copii, este una dintre cele mai importante figuri în domeniul Atașamentului părinte-copil la nivel european și printre puținii experți în acest domeniu din țara noastră.

Autoarea a peste 10 cărți de specialitate printre care se numără: Psihologia dezvoltării umane, Violentă, traumă, rezilientă, Adopția și atașamentul copiilor separați de părintii biologici autor și co-autor a peste 83 de articole de specialitate apărute în țară și străinătate.

De mai mulți ani Ana Muntean este deținătoarea unor Specilizari cu două instrumente de evaluare în cadrul teoriei atașamentului: Friends and Family Interview (FFI) și Parents Attachment Interview (PDI), formatori sunt autorii: Howard și Miriam Steele, The New School for Social Reserch, Department of Psychology, New York, în conexiune cu proiectul FISAN;
Cost:

Bilete early bird 140 lei disponibil până la 16 mai
Bilet conferință: 160 lei
Durată conferință: 6 ore, la care adăugăm timpul necesar pauzelor de cafea și de prânz.

Unde are loc evenimentul?

Studioul Horia Bernea – Muzeul Național al Țăranului Român
Te poți înscrie aici la acest evenimenthttp://www.leaganulvietii.ro/copilaria-mica-o-mare-sansa/
Mai multe despre conferințele cu Ana Muntean: http://www.leaganulvietii.ro/atasamentul-parinte-copil-baza-relatiilor-sanatoase-17-18-feb-2018/


0 Comentarii

Adauga un comentariu


KidsOut