Curs Alăptare: Cum? De când? Cât?

Curs Alăptare: Cum? De când? Cât?

Curs Alăptare: Cum? De când? Cât?

S-a demonstrat ştiinţific că bebeluşii alăptaţi sunt MAI SĂNĂTOŞI, atât fizic cât şi emoţional, dar şi MAI INTELIGENŢI decât cei hrăniţi cu lapte formulă.

Natura a inventat hrana perfectă pentru bebeluşi, iar tu o poţi oferi puiului tău! 98% dintre mame pot alapta cu succes dacă deţin informaţiile corecte. Consutanții în Alăptare Certificaţi Internaţional (IBCLC) te învaţă tot ce trebuie să ştii pentru a fi pregătită.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă (fără suplimente ca apă, ceai, sucuri, piureuri, cereale) a bebeluşilor până la vârstă de 6 luni, iar apoi continuarea alăptării, alături de o diversificare corectă, până la cel puţin vârstă de 2 ani.

Alăptarea reduce riscul unor boli grave (infecţii microbiene, virotice şi reduce severitatea lor, enterocolită necrozantă, retinopatie la prematuri, diabet zaharat, obezitate, dezvoltarea limfomului, leucemiei, boli intestinale cronice, boli cardio-vasculare, alergie şi astm bronşic, anemie, cancer de sân la fetiţele alăptate, moarte subită, malnutriţie).

Mamele care alăptează:
* revin mai repede şi mai bine la starea şi sănătatea de dinainte de naştere, sau chiar se vindecă anumite afecţiuni.
* au un risc scăzut de cancer de sân cu 4% pentru fiecare an în care alăptează.
* îşi împlinesc feminitatea şi reuşesc să creeze o relaţie de dragoste, un ataşament profund cu bebeluşul.

Foarte mulţi cred că alăptarea “vine de la sine”, şi că nu ar trebui să se pregătescă în mod special. Ceea ce nu ştiu, însă, este faptul că alăptarea este un proces de învăţare, de acomodare pentru mamele aflate la primul copil şi multe dintre mame se confruntă cu diferite probleme: dureri şi afecţiuni ale sânilor, teama că laptele lor nu este suficient pentru bebe, oboseala şi altele, sau cu sfaturi greşite din partea celor apropiaţi sau chiar a medicilor.

Cursul de Alăptare este dedicat gravidelor şi cuprinde următoarele teme:

Şedinţa 1
– Conceptul de alăptare.
– Beneficiile alăptării.
– Compoziţia laptelui de mamă.
– Fiziologia lactaţiei.
– Mecanismul suptului.
– Paşii pentru iniţierea şi stimularea lactaţiei.
– Metode alternative de oferire a laptelui matern (NU biberon!).

Şedinţa 2
– Ataşarea şi poziţionarea corectă la sân.
– Cum ne dăm seama când este alăptarea eficientă, respectiv ineficientă?
– Lapte insuficient şi metodele de creştere a lactaţiei.
– Dificultăţi în alăptare – semne, profilaxie şi tratament.
– Mulsul şi conservarea laptelui.
– Incidentele care pot apărea pe durata alăptării.
– Mituri şi prejudecăţi

Durata cursului: 2 şedinţe x 2,5 ore/şedinţă (5 ore de curs)
Cost: 280 lei. Vezi aici promoţiile ProMAMA.

Cursul de Alăptare organizat la ProMAMA este conceput şi susţinut de către un Consultant în Lactaţie şi Alăptare CERTIFICAT Internaţional (IBCLC)! De ce este important acest aspect? Pentru că, în mare măsură, reuşita alăptării depinde de corectitudinea informaţiilor pe care le primeşti la un Curs de Alăptare. Dacă informaţiile care ţi se oferă sunt greşite, rişti să pierzi startul corect în iniţierea alăptării, apar problemele şi poţi eşua cu alăptarea…

Înscrie-te la www.promama.ro/programare / 072PROMAMA / receptie@promama.ro! Detalii complete aici.

Cursul va fi susţinut de către Sorana MUREŞAN – Consultant în Alăptare Certificat Internaţional (IBCLC), Educator Prenatal Lamaze.

0 Comentarii

Adauga un comentariu


KidsOut