Curs de Bune Maniere și Etichetă în Secolul XXI

Curs de Bune Maniere și Etichetă în Secolul XXI

Curs de Bune Maniere și Etichetă în Secolul XXI:  În acest început de mileniu, pătruns de ignoranță și individualism, este imperios necesar să ne conformăm unui anumit set de reguli, să acordăm o mai mare importantă respectului față de celălalt.

Din cauza educației severe primite de la părinți, tinerii părinții ai ultimelor două generații au devenit mai degrabă prietenii propriilor copii decât părinți sau modele.

Prin această atitudine, am contribuit la crearea unei societății permisive, în care principiul valorilor este călcat în picioare. Nimeni nu mai respectă exigențele traiului în societate. La această “coma” socială se adaugă tehnologia. Desprindem tabieturi antisociale care susțin individualismul și care ajung să ne guverneze viața. Copiii au nevoie să afle și să practice regulile de comportament pe care trebuie să le respecte atunci când folosesc noile mijloace de comunicare.

După epoca laisser-faire se vorbește astăzi în educație despre introducerea în programa școlară a “regulilor de purtare”. Părinții grijulii își înscriu deja copiii la cursuri speciale de bună purtare, pentru a-i învăța regulile elementare ale unui comportament adecvat, în orice împrejurare. Copiilor educați le este mult mai ușor, pe viitor, să aibă succes în carieră și în societate.

Bunele maniere sunt un pașaport pe care părinții au datoria să-l ofere copiilor pentru a putea reuși, într-o lume schimbătoare și competitivă. Politețea nu este ceva înnăscut și nu se manifestă la copii de la sine. Este o muncă intensă atât pentru părinți, cât și pentru noi.

Cursul este adaptat vârstei copiilor, având, pentru fiecare categorie de varstă în parte, un mod de abordare distinct.

Ce vom face?
Cursul conține lecții despre: politețe, salut, comportamentul la masă și în alte spații și contexte, comportamentul în societate, vizita, conversația, cadourile, punctulitatea și vestimentația.

Ce dezvoltăm în cadrul cursului?
Abilităti sociale
Dezvoltarea unor simțuri de etică și estetică
Integritate
Încredere de sine
Calităti de lider
Deprinderea respectului și a culturii
Dezvoltarea stilului personal
Respectul de sine
Abilități de comunicare digitală și protocol în scris.

Durată curs: 8 săptămâni/ o întâlnire pe săptămână/ 2h
Marțea ora 17:30-19:30 sau Joia17:30-19:00
Investiție: 800 lei/ 100 lei ședință
Înscrieri și detalii: 0748512370

Curs conceput și coordonat de Oana Voiculeț – Fondatoarea Asociației Exploring Culture și coordonator de programe educaționale, prin turism cultural, pentru copii. Inițiatoarea campaniei sociale “Bilet către o lume noua” care oferă copiilor eminenți și talentați dar dezavantajați social, accesul la cultură și personalități marcante. Inițiatoarea proiectului “mamica alfa”, unicul blog din România pentru mămicile singure. Specialist în marketing și comunicare cu o experiență de 10 ani.

0 Comentarii

Adauga un comentariu


KidsOut

KidsOut