Dans Prenatal

Dans Prenatal

Dans Prenatal:  Pentru femeia care se pregătește să fie mamă sau este deja însărcinată, un antrenament fizic adecvat și constant realizat poate face diferența între o experiență frumoasă a sarcinii și a nașterii și una mai puțin plăcută, pe fondul schimbărilor pe care sarcina le aduce corpului și psihicului său.

în acest sens, dansul prenatal inspirat din mișcările specifice Dansului Oriental (cunoscut și că Bellydance) poate fi un antrenament fizic excelent.

Fiind un dans al nașterii și fertilității la origini, mișcările circulare și unduioase specifice dansului oriental ajută femeile să trăiască miracolul sarcinii și al nașterii ca pe o experiență naturală, ușoară, fericită și împlinitoare.

PENTRU PARTICIPAREA LA CLASELE DE GIMNASTICĂ, DANS ȘI YOGA PRENATALĂ ESTE NECESAR ACORDUL MEDICULUI GINECOLOG!!!

Iată doar câteva dintre beneficiile de care se pot bucura viitoarea mamă și, indirect, copilul sau, în urma unui antrenament constant de bellydance prenatal:
-un bun masaj al întregului corp, cu accent pe zona lombară, care este intens solicitată în perioadă sarcinii,
-relaxarea și tonifierea musculaturii din zona pelviană,
-antrenarea și elasticizarea graduală a ligamentelor inghinale,
-senzația de corp ușor și fluid, chiar și în lunile avansate de sarcină, prin contracararea retenției de apă și a constipației,
-un tonus psihic excelent, prin aducerea împreună a dansului, muzicii și a bucuriei de a fi o femeie conștientă, în contact deplin cu corpul și copilul său,
-la 1-2 luni după naștere, putem ajuta corpul să revină în forma sa optimă, cu focus pe tonifierea mușchilor pelvieni.

Mișcările specifice dansului oriental sunt folosite, de secole, în mod spontan, de către femeile aflate în travaliu, pentru o bună poziționare a copilului pe canalul nașterii, dilatarea colului și „îmblânzirea” contracțiilor, creând astfel premisele pentru o naștere naturală, ușoară și rapidă.

Exersarea lor, încă din timpul sarcinii, ajută femeia să le abordeze cu ușurință, în timpul travaliului. Astfel, ea își va putea orienta toată atenția către ritmul respirației. Sau, pur și simplu, se abandonează unei stări de relaxare și detașare față de lucrurile și evenimentele exterioare.

Locație: Centrul Pronatalita
Adresă: Str Hristo Botev nr 10, et 1, interfon 2, sector 3, București
Înscriere: https://www.supersaas.com/schedule/pronatalita/înscrieri

Trainer: Camelia Moga, trainer Pronatalita în Gimnastică Prenatală, specializată în Dans Prenatal

0 Comentarii

Adauga un comentariu


KidsOut