Educația fără țipete

Educația fără țipete

Educația fără țipete

 Cum să-ți păstrezi răbdarea cu copilul

Un atelier foarte practic unde vei avea multe conștientizări legate de tine și de relația cu copilul tău, vei dobândi acces la resursele tale de răbdare și vei primi un suport de curs cu tehnici care te vor scoate din impas în situațiile dificile.

Deşi au trecut doar câteva zeci de ani, lumea de astăzi este foarte diferită de cea în care au trăit părinţii noştri. Noi, părinţii de astăzi, muncim mult, suntem stresaţi, grăbiţişi ne simţim aproape mereu sub presiune. De aceea, nu mai avem răbdare, ne stresăm şi ne enervăm deseori, inclusiv în relaţia cu copiii noştri.

Joburile unde programul se termină la ora 17.00 sunt o raritate. Şi puţini părinţi mai au timpul pe care şi l-ar dori pentru familie, copii şi pentru ei înşişi. În această lume nouă, şi copiii sunt foarte diferiţi de cum eram noi, acum 30 de ani. Noi nu aveam atâta tehnologie şi nici părinţi atât de stresaţi.

Astăzi, este din ce în ce mai greu ai răbdare!

Dacă ai copii, cu siguranţă ştii cât de greu îţi este ţi păstrezi calmul în unele momente. Auzi peste tot nu trebuie ţipi la copil, nu trebuie -l loveşti, trebuie -i vorbeşti calm şi foloseşti diverse tehnici. Dar cum faci asta atunci când copilul parcă face intenţionat lucruri care te enerveze? Când refuză se culce, iar tu nu mai poţi ţine ochii deschişi de oboseală? Sau când nu-şi face temele pe acasă? Cum mai poţi fi calmă cu atâta oboseală acumulată şi griji care te apasă?

Totuşi, crezi se poate. Citeşti, cauţi informaţii despre cum fii un părinte bun. Şi te întrebi cum se face ai ajuns (din nou…) în situaţia în care simţi peste o secundăvei exploda?!

Tu ştii cel mai bine cum îţi manifeşti furia faţă de copil şi în ce contexte simţi te enervezi cel mai tare. S-ar putea , după ce lucrurile se calmează, ai sentimente de regret şi vinovăţie.

Şi, de fiecare dată după ce trece furtuna emoţională, îţi spui data viitoare va fi diferit. Însă, ce te frustrează este nu se întâmplă aşa, schimbările sunt mici şi nu durează.
Avem nevoie de un moment de cotitură. De un moment de Restart, în care punem punct şi o luăm de la capăt, într-un mod diferit.

Tu alegi momentul în care pui punct nervilor şi ţipetelor şi o iei de la capăt construind cu răbdare o relaţie frumoasă şi armonioasă cu copilul.

Iar acest moment poate fi chiar acum.

Dacă eşti hotărâtă devii un părinte mai calm, ce pot face pentru tine este te ajut cu tot de ce ai nevoie pentru asta.

Înscrierile se fac pe adresa de email cursuri@centruldeparenting.ro sau prin formularul disponibil aici.

0 Comentarii

Adauga un comentariu


KidsOut