Educație prenatală Lamaze

Educație prenatală Lamaze

Educație prenatală Lamaze

Te pregăteşti cu emoţie să devii mamă şi găseşt peste tot o sumedenie de informaţii/ sfaturi, uneori contradictorii, incorecte sau incomplete. Ai nevoie de un specialist certificat internaţional în Educaţie Pre şi Postnatală, pentru a afla informaţiile corecte şi complete!

Metoda Lamaze nu este doar o tehnică de respiraţie ce ajută mămica pe parcursul naşterii naturale, ci o întreagă filozofie a naşterii, construită şi îmbunătăţită în cei peste 40 de ani de cercetare şi învăţare din experienţă femeilor care au dat naştere. Lamaze oferă o fundaţie şi o direcţie femeilor care se pregătesc să devină mame, educaţia şi practicile Lamaze fiind corelate şi cu cele mai bune şi mai recente informaţii medicale disponibile.

Cursul Lamaze este destinat atât gravidelor care îşi doresc o naştere naturală, cât şi celor care, din anumite motive, trebuie să recurgă la operaţia cezariană, întrucât:
* chiar dacă eşti programată la cezariană, se poate declanşa travaliul şi atunci ai nevoie să ştii ce trebuie să faci
* tehnicile de diminuare a durerii îţi vor fi de mare ajutor pentru suportarea durerii provocate de operaţie
* cursul cuprinde informaţii şi despre operaţia de cezariană şi alte proceduri medicale din timpul spitalizării
* informaţiile despre sarcină şi despre îngrijirea bebeluşului sunt valabile indiferent de modalitatea de naştere.

La Cursurile Lamaze vom discuta despre:
1. Sarcina. Filosofia Lamaze. Modificările fizice, emoţionale şi sexuale pe parcursul sarcinii. Alimentaţia în sarcină. Semne îngrijorătoare. Măsuri de confort în sarcină. Tehnici de educare a perineului. Respiraţii favorabile.
2. Travaliul. Semne de travaliu. Hormonii implicaţi în naştere. Stadiile şi fazele travaliului. Tehnici de respiraţie şi relaxare Lamaze în timpul travaliului. Mecanismul durerii.
3. Naşterea. Tehnici de respiraţie. Poziţii favorabile în timpul naşterii. Importanţă primului contact dintre părinţi şi bebeluş. Perioada de lauzie.
4. Proceduri medicale în timpul spitalizării. Bagajul pentru spital. Monitorizarea contracţiilor şi a cordului fetal. Epiziotomia. Anestezia. Cezariana (ce intervenţii preliminare se fac, în ce constă operaţia cezariană, cum se face recuperarea…).
5. Fixarea cunoştinţelor. Recapitularea tehnicilor de respiraţie şi a poziţiilor favorabile pentru perioada travaliului şi a naşterii.
6. Îngrijirea nou-născutului (Curs de Puericultură). Îngrijirea nou-născutului. Informaţii despre nou-născut. Atestat de puericultură pentru tată.

Cost: 470 lei

Aici poţi vedea şi pachetele pe care le poţi achiziona ce include cursul Lamaze. Înscrie-te la receptie@promama.ro, pentru a te educa în mod corect în aşteptarea lui bebe!

Este recomandat să începi cursul Lamaze între 26 şi 32 de săptămâni de sarcină, astfel încât să ai suficient timp să îl finalizezi (în total, cuprinde 6 şedinţe, programate pe parcursul unei luni) şi să repeţi tehnicile de confort învăţate pentru uşurarea travaliului.

În principiu, şedinţele sunt programate de 2 ori/săptămână, luni şi miercuri de la ora 18.00.

Cursul va fi susţinut de către Sorana MUREŞAN – Educator Prenatal Lamaze, Consultant în Alăptare Certificat Internaţional (IBCLC)

0 Comentarii

Adauga un comentariu


KidsOut