Fata Babei și Fata Moșneagului (Baia Mare)

Fata Babei și Fata Moșneagului (Baia Mare)

Fata Babei și Fata Moșneagului (Baia Mare)

Fata Babei și Fata Moșneagului (Baia Mare) – Sâmbătă 20 ianuarie, de la orele 10.00 și 11.30, îi așteptăm pe cei mici să urmărească pe scena Teatrului de Păpuși, arhicunoscuta poveste ”Fata Babei și Fata Moșneagului”, a lui Ion Creangă în regia Claudiei Revan.

Povestea FATA BABEI ȘI FATA MOȘNEAGULUI de Ion Creangă, transpusă scenic de actorii-păpușari, aduce în fața noastră o căutare inițiatică a Binelui, întreprinsă de Fata moșneagului, alungată de acasă de mama sa vitregă și de fata acesteia.

Întâlnirile simbolice cu cățelușa bolnavă, cu părul, cuptorul, fântâna și Sfânta Duminică sunt pline de învățăminte legate de hărnicie, omenie, adevăr și dreptate.
Luminile și umbrele, metaforele, actorii și marionetele, într-o inspirată sinteză regizorală, deschid larg poarta mitică spre cunoaștere, în atmosfera satului românesc autentic.
Cei mici, dar și cei mari, sunt poftiți să pășească într-o lume în care Binele și Răul îi pun deopotrivă la încercare, prin intermediul basmului clasic, care rămâne la fel de actual și astăzi.
Ana Liliana Ilea

Preț bilet: 5 lei.

Programul rezervărilor telefonice: Luni – Vineri, între orele 11.00 – 16.00 și Sâmbăta, între orele 12.00 – 13.00.

0 Comentarii

Adauga un comentariu


KidsOut