Jocuri, Teatru și Improvizație – după-amieze pentru copii

Jocuri, Teatru și Improvizație – după-amieze pentru copii

Jocuri, Teatru și Improvizație – după-amieze pentru copii: Se apropie vacanța! Vă așteptăm la joacă, distracție și voie bună! La Continuu am gandit pentru voi ateliere de vară în cadrul cărora vom da frâu liber imaginației, vom fi provocați să creăm povești și personaje, să explorăm emoții și să inventăm lumi magice! Vom folosi tehnici de teatru, de improvizație, de autocunoaștere, vom juca jocuri retro, vom desena și ne vom face prieteni noi!

Atelierele se vor desfășura pe parcursul a patru zile si vor fi împărțite astfel: 

1.Jocuri Retro
DE CE? Sa învățăm să ne jucăm așa cum o făceau părinții noștri într-o vreme în care nu exista tehnologie avansată, și totuși ei nu cunoșteau plictiseala.
CE ANTRENĂM? Jocul presupune o continuă adaptare la situațiile noi care apar. Experiența jocului dezvoltă capacitatea copilului de a-și urmări scopul – capacitate necesară în activitățile cotidiene, deoarece jocul adevărat este un stimulent pentru folosirea la maxim a capacităților umane. Prin joc, copilul își dezvoltă încrederea în sine și în forțele proprii. Antrenăm spiritul participativ, viteza de reacție, atenția distributivă, empatia și imaginația. Vom juca șotron, vom sări coarda, vom juca „9 pietre”, ”Țară, țară vrem ostași”, sfoara, ”Rațele și vânătorii” etc.
CE URMĂRIM? Ca cei mici să gasească subiecte de discuție comune cu părinții, să exploreze lumea alternativ și să-și exerseze spontaneitatea.

2. Să Ne Cunoaștem Emoțiile! 
DE CE? Emoțiile sunt reacții psihologice specifice și intense față de un anumit eveniment. Cunoașterea lor ne ajută să ne dezvoltăm inteligența emoțională.
CE ANTRENĂM? Autoconștientizarea, managerierea emoțiilor, motivația – folosirea controlului de sine pentru a canaliza emoțiile spre un anumit scop, empatia, dezvoltarea relațiilor.
CE URMĂRIM? Ne dorim să îndrumăm copiii spre autocunoaștere, spre controlul și recunoașterea emoțiilor, pentru o bună dezvoltare personală și socială.

3.Construiește-ți Personajul!
DE CE? Vom învăța ce este un personaj – element primordial atât în teatru, cat și în literatură: cum se construiește el, cum îi putem da viață pornind de la noi înșine. Poveștile rămân vii în mintea copiilor prin personajele lor, ele sunt capabile să-și impună identitatea și să fixeze evenimentele și ideile realității. Desori copiii se identifică cu personajele.
CE ANTRENĂM? Imaginația, înțelegerea, adaptarea, focus-ul.
CE URMĂRIM? Învățarea construcției personajelor oferă copiilor instrumente pentru înțelegerea naturii umane, pentru identificarea calităților morale ale oamenilor și pentru o apropiere eficientă de lectură.

4. Povestile Mele
DE CE? Învățăm să transformăm ideile în cuvinte, să construim propriile noastre povești, devenind mici creatori.
CE ANTRENĂM? Vom da frâu liber creativității și spontaneității.
”Spontaneitatea este momentul libertății personale, când suntem puși în fața unei realități și nevoiți să o explorăm și să acționăm conform provocărilor ei. E un timp al descoperirii, al experienței, al exprimării creative. Nu gândiți prezentul ca pe un timp definit, tributar unui ceas, ci mai degrabă ca un moment etern, fără început și sfârșit. Sunteți acolo, conectați și nu stiti ce urmează să se intample” Viola Spolin.
De asemenea, vom învăța să creăm un fir logic al poveștii, sa planificăm acțiunea, dezvoltând astfel gândirea.
CE URMĂRIM? Sa formăm gustul copiilor pentru povești, sa trezim în ei dorința de lectură și să le lărgim aria de interes și cunoaștere.

CÂND?
4 ședințe, în fiecare dimineață începând cu 23 iulie până pe 26 iulie
– între 16:30 și 17:45 pentru copiii cu vârsta între 4 și 7 ani, respectiv
– între 18:00 și 19:30 pentru copiii cu vârsta între 7 și 11 ani.
(ne rezervăm dreptul de a amâna, în cazuri excepționale, începerea cursului, cu maximum 2 săptămâni, pentru a putea asigura un grad optim de ocupare a locurilor și astfel o grupă cât mai completă și eficientă).

UNDE?
Spațiul nostru se află în str. Alexandru D. Xenopol nr. 19, etajul 1, în zona Grădina Icoanei, intrarea dinspre str. Polonă, la 5 minute de mers pe jos de metrou Piața Romană.

CÂT COSTĂ?
Prețul pentru o ședință individuală este de 75 lei.
Dacă alegeți să participați la toate cele 4 ședințe prețul va fi de 65 lei pe ședință, adică 260 lei pe modul.
MAI MULT! Dacă achiți din timp – până cel târziu pe 2 iulie – îți oferim un super-preț, de doar 55 lei pe ședință – întregul modul costă astfel doar 220 lei! 🙂
Plata se poate face prin transfer bancar sau în numerar, la sediul nostru.

EXCELENT! CUM MĂ ÎNSCRIU?
Pentru înscrieri vă rugăm să completați următorul formular:
https://goo.gl/forms/mOFhje68YBAOQ1Cc2
Sau ne puteți contacta prin e-mail la inscrieri@continuu.ro sau la numărul de telefon 0731 223 675.
Număr maxim de participanți: 14.

CINE E TRAINERUL?
Simona Stoicescu este născută în 14.08.1979 și este absolventă
a secției Actorie și Pedagogie teatru în cadrul UNATC. Actriță a Teatrului de Comedie din 2003, Simona are o vastă experiență de teatru (Poker – regia Alexandru Tocilescu, Ubu înlănțuit – regia Tompa Gabor, În plină glorie – regia Răzvan Mazilu etc), film (Nunta mută – regia Horațiu Mălăele, Dacă bobu nu moare – regia Sinisa Dragin, Păcală se întoarce – regia Geo Saizescu, 4 luni, 3 săptămâni și 2 zile – regia Cristian Mungiu etc), TV (membră a grupului Distractis, sitcom-uri etc), dar și de ateliere, workshop-uri și cursuri de actorie copii. A fost adeseori premiată în activitatea sa – menționăm Premiul pentru Cea mai bună actriță – gala UNATC, Premiul pentru Cea mai bună actriță – gala Comedia Ține la Tineri sau premiul UCIN pentru Cea mai bună actriță.

0 Comentarii

Adauga un comentariu


KidsOut