La șezătoare cu fluiere și povești: atelier muzical

La șezătoare cu fluiere și povești

La șezătoare cu fluiere și povești

Compania Hopa Trop vă așteptăm duminica aceasta, 14 ianuarie, de la ora 11.00, la atelierul muzical La șezătoare cu fluiere și povești, un atelier care a luat naștere acum ceva anișori, bucurându-se de numeroase aprecieri din partea copiilor dar și a părinților care i-au trecut pragul.

Acest atelier a călătorit prin mai multe orașe, a fost invitat la diferite festivaluri de muzică și teatru, a trecut pragul diferitelor școli și grădinițe, a bucurat mai multe generații de copii, părinți și bunici, pentru că la acest atelier sunt primiți cu bucurie și cei mai măricei.
Dar, despre ce este vorba? Ne dorim apropierea generațiilor tinere, dar nu numai, de sonoritățile câtorva instrumente tradiționale la care s-a cântat pe teritoriul țării noastre pe vremea bunicilor noștrii. Vor auzi cum sună fluierul, tilinca, cobza, toba, țitera, etc. Vor asculta povești despre instrumente dar și despre țărani care au cântat la ele și au devenit cunoscuți prin măiestria lor de a le mânui. Vor putea folosi doar o parte din instrumentele noastre, pentru că nu toate ”cântă” dacă nu ști să cânți la ele. Vom crea împreună o poveste folosind pseudo-instrumente ( diferite obiecte din natură).Ne vom împrieteni, iar la sfârșitul atelierului ne vom juca recunoscând instrumentele care au cântat pe parcursul atelierului.

Vă așteptăm, așadar, să petrecem împreună o oră la Clubul Țăranului, locul unde vom deschide șezătoarea muzicală.
Atelier susținut de Beatrice Iordanși Florin Iordan, membrii în formația de muzică veche românească trei parale
Înscrierile la acest atelier se fac pe mesaj la tel 0723.47.16.00 sau pe mesajul de la Facebook.
Bilet: 35 lei/ copil, părinții participă gratuit la atelier
Mai multe despre atelier puteți citi și vedea aici:https://hopatrop.wordpress.com/ateliere/sezatoare/

 

0 Comentarii

Adauga un comentariu


KidsOut