Leonardo da Vinci și invențiile sale minunate

Leonardo da Vinci și invențiile sale minunate

Leonardo da Vinci și invențiile sale minunate

Dragi copii, vreți să aflați povestea unui inventator de geniu? Să pătrundeți în atelierul său și să îi descoperiți secretele? Dacă da, vă invit într-o călătorie imaginară, în lumea Renașterii italiene și franceze. Cu ajutorul imaginilor, dar și a inventivității și curiozității voastre, vom scoate la iveală picturi și mașinării minunate, născocite de unul dintre cei mai mari creatori ai epocii, Leonardo da Vinci. Pictor, sculptor, muzician, matematician, inginer și arhitect, Leonardo a trăit la curțile celor mai mari principi ai timpului. El a fost cel care le-a pictat portretele, le-a împodobit palatele și a proiectat nenumărate mașinării pentru timpurile de pace, dar și de război.

Prin intermediul a nenumărate imagini vom afla cum s-a transformat pictura către 1450, vom descifra tainele unor tablouri celebre, precum Gioconda, și ne vom minuna de toate invențiile epocii. Imaginația ne va ajuta să înțelegem istoria mașinăriei zburătoare, a sistemelor hidraulice și de elevație sau a automatelor create de Leonardo da Vinci pentru serbările de la curtea franceză.

Scopul atelierului este să stimuleze imaginația și curiozitatea celor mici, nenumărate picturi îi vor ajuta să înțeleagă contextul epocii și însemnătatea Renașterii în cultura europeană. Călăuze ne vor fi și o serie de imagini cu machetele invențiilor tehnice ale lui Leonardo da Vinci.

Detalii şi înscrieri aici.

0 Comentarii

Adauga un comentariu


KidsOut