Micii Ingineri (6 – 9 ani) – Ateliere de Robotică și Programare

Micii Ingineri (6 - 9 ani) - Ateliere de Robotică și Programare

Micii Ingineri (6 – 9 ani) – Ateliere de Robotică și Programare

Micii Ingineri (6 – 9 ani) – Ateliere de Robotică și Programare: Ateliere de științe și inginerie pentru copii, proiecte și activități animate prin robotică și programare.

Este recomandat tuturor copiilor care iubesc să construiască mecanisme și mașinării atât după instrucțiuni date cât și liber, după imaginație.

Programul conține 36 lecții de 1,5 ore, structurate astfel:
– Modulul de Mașinării și Mecanisme Robotizate, în care se studiază blocurile de programare, tipuri de mecanisme și alte metode de transmitere a mișcării, se creează mici programe și se construiesc mici proiecte care exemplifică cele studiate – de ex., la lecția despre angrenaje cu roți dințate construim un lansator de titireze care poate fi apoi transformat de către copii pentru a îmbunătăți viteza, timpul de rotație sau numarul de
titireze lansate deodată;
– Modulul de Aerospațiale, în care studiem un subiect din istoria aviației sau cuceririi spațiului, apoi construim dupa plan un model care reprezintă subiectul studiat – de ex.
sistemul solar, naveta spațială sau avionul radar AWACS;
– Modulul Natură și Robotică, în care studiem un subiect din natură, apoi construim dupa plan un model care reprezintă subiectul studiat – de ex. un cuib cu puișori, o ciocănitoare sau
o plantă carnivoră;
– Modulul Mașini Extraordinare, în care studiem diverse mașinării și echipamente inventate și folosite de oameni, apoi construim după plan un model care reprezintă subiectul studiat de ex. macaraua turn, podul mobil sau motostivuitorul;

Fiecare lecție începe cu o discuție liberă între copii și instructor pe marginea subiectului zilei care este propus de instructor. Aceasta este faza de Observare si Descoperire. După ce ne-am împărtășit cunoștințele, putem incepe construcția, dupa instrucțiuni, a unui model care reprezintă și el, tema zilei. Aceasta este faza de Construcție. La sfârșit vom programa acest model și ne vom juca cu el. Aceasta este faza de Programare. Cei care au terminat în timp util vor primi o provocare de tip Transformer, adică vor avea ca sarcină să transforme modelul construit într-o mașinărie complet nouă. Aceasta este faza de Transformare.

Programul folosește kituri educationale de la Lego Education, laptopuri și proiector/TV. Se va lucra în echipe formate din 2 copii.

Trainer: Mircea Predut, Cursiva.ro
Perioada: octombrie 2017 – iunie 2018
Cand: sâmbata, în intervalul 13:30 – 15:00
Cost: 500 lei/ modul 8 ateliere, cu posibilitatea recuperarii cval a 2 ateliere
Vârsta recomandată: 6-9 ani
Numar de copii: maxim 8 in grupa
Unde: Bd Lacul Tei 65, Bucuresti, Sector 2

Inscrieri: Pentru înscrieri vă rugăm să ne trimiteți detaliile de înscriere pe art@atelierecreative.ro (locurile sunt limitate și vor fi confirmate în ordinea înscrierii și a plății).

Detalii suplimentare:
Andreea Panaitescu 0744913239 / Larisa Budaca 0724240067
Clubul Meu – Ateliere Recreative Tei
art@atelierecreative.ro / www.atelierecreative.ro

 

0 Comentarii

Adauga un comentariu


KidsOut