Pregătire pentru grădiniță – Fructe de vară

Pregătire pentru grădiniță – Fructe de vară

Pregătire pentru grădiniță – Fructe de vară: Atelier dedicat copiilor cu vârste cuprinse între 1.5 si 3 ani și părinților lor, alături de Raluca Mihai, psiholog.

„Atât în calitate de mamă, dar și ca specialist, am observat cat de important este să ne pregătim copilul pentru schimbările care urmează să aibă loc în viața sa. Iar grădinița este o schimbare foarte mare în viața unui copil, nu-i așa?

TEMA: Fructe de vara
Data: 17 iulie
Ora: 10:30-11:30
Inscrieri: contact@ludotech.ro

*Ludotech își rezervă dreptul de a returna taxa achitată sau de a propune un transfer privind o activitate similară în situația în care nu întrunim numarul minim de persoane înscrise.
• Fiecare copil va veni însoțit de un adult din familie (părinte, bunic sau altă rudă implicata în viața copilului)
• Numar de participanti: minim 5 copii, maxim 10
• Tarife:
O ședință = 75 lei
*Absențele anunțate cu minim 48 ore înainte de începerea atelierului vor putea fi recuperate in limita a maxim 2 ședințe/abonament.
* Frații care sunt înscriși sau au mai participat la atelierele noastre au un discount de 10% la plata oricarui abonament.
• Ținând cont de faptul că activitățile presupun mișcare, vă recomandăm să veniți îmbrăcați lejer (eventual și cu un rand de schimburi pentru copii), cu încălțăminte sau șosete pentru stat în interior
• În cazul în care doriți să le oferiți copiilor o gustare, acest lucru poate fi făcut în zona special amenajată din cadrul centrului
• În sală puteți aduce pentru cel mic sticla lui cu apă

Dacă te-aș întreba ce fel de experiență ai vrea sa fie grădinița pentru copilul tau, ce ai raspunde?
Iată ce îmi doresc eu pentru copilul meu:
– Să fie un loc în care să meargă cu placere și din care sa îmi fie dificil să îl iau acasă
– Să fie înconjurat de oameni blânzi, cu care să creeze relații apropiate
– Să își facă prieteni și să petreacă timp de calitate cu ei
– Să se joace și să facă activități interesante care să îi stimuleze gândirea, creativitatea și curiozitate față de învățare
– Să îl expună unor situații noi, în fața cărora el sa fie susținut și încurajat să își activeze resurse interioare pentru a face față noilor stimuli.

Grădinița perfecta nu există. Nici părinți sau oameni perfecți nu există. Așa este viața. Și aceasta este realitatea pentru care noi ne educăm și ne crestem copiii.
Acestea sunt o parte din motivele care stau la baza acestui atelier pe care l-am conceput. Care sunt restul motivelor mele? Ele se bazează pe dovezi și fapte empirice și obiective de care m-am lovit în practica mea de pana acum și sunt:
 Expunerea copilului care încă nu frecventează un program de grădiniță, unui mediu asemănător grădiniței, cu scopul de a-l familiariza cu un astfel de program
 Includerea copilului într-un grup de copii, cu scopul de a-l expune relațiilor cu semenii de vârstă, ocazie cu care copilul poate experimenta negocierea și medierea acestor relații într-un mediu securizant
 Încurajarea și stimularea explorării și a cunoașterii adecvată vârstei și punerea copilului în contact cu activități structurate
 Inițierea unui proces de separare între parinte și copil, care să reprezinte, astfel, o pregătire pentru despărțirea care urmează să aiba loc la grădiniță.

Cum vom face aceste lucruri?
Prin joacă. Întreg programul atelierului va fi structurat asemeni unui program de grădiniță, însă la o scală mult mai mică. Copilul va lua contact cu activități de explorare senzorială, joacă structurată și liberă, activități de stimulare a motricității fine și grosiere, încurajarea autonomiei dar și a creativității și nu în ultimul rând, activități de grup și de socializare.

Ce vor face părinții?
Părinții vor putea fi alături de copiii lor pe durata atelierului fără, însă, a se implica activ în desfășurarea activităților. Rolul părintelui este de a-i oferi copilului o siguranță emoțională și încredere, astfel încât copilul să se simta în siguranță și să poată explora mediul.
Un alt obiectiv propus prin acest program, este de a iniția o separare treptată între copil și parinte, pe de o parte pentru a încuraja autonomia copilului, pe de altă parte pentru a-i expune pe cei doi experienței de separare care va avea loc în cadrul grădiniței.
Tot ce se va întâmpla, va fi cu acordul părintelui și al copilului și se va întâmpla doar cand acestia vor fi pregătiți.”

0 Comentarii

Adauga un comentariu


KidsOut