Școala de Vară – Expediție în lumea crustaceelor la Muzeul Antipa

Expediție în lumea crustaceelor

Expediție în lumea crustaceelor

Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” îi invită pe cei mici la un nou modul al Școlii de Vară intitulat Expediție în lumea crustaceelor. Atelierul este organizat în perioada 4 – 8 septembrie 2017 în Sala Atelier a Muzeului și susținut de către Dr. Ana Petrescu.

De secole, mările, oceanele lumii, lacurile și heleșteele au reprezentat „casa” numeroaselor creaturi fantastice, din basmele populare, din folclor, cu puterea de a te salva sau de a te ademeni în adâncuri pe vecie, dacă nu ai respectat legile nescrise ale naturii.

Vă așteptăm cu drag la Muzeul Antipa, unde, timp de o săptămână, veți afla curiozități din tainele viețuitoarelor din lumea adâncurilor, care este rolul lor în ecosferă, cum își construiesc ascunzătorile și își cresc puii. Împreună cu Dr. Ana-Maria Petrescu vă veți alcătui trusa de explorator și veți putea face, cu ajutorul microscopului, adevărate incursiuni în lumea crustaceelor mărunte. Totodată, veți afla despre câteva tehnici de supraviețuire și de explorare a lumii subacvatice și veți descoperi toate atuurile care fac din acest grup unul dintre cele mai rezistente și mai longevive din lumea animalelor.

Pe parcursul cursului vă vor încânta ochiul crustaceele cu căsuță, cu minunatele pâlpâiri luminescente, creveții-zână cu aspectul lor diafan, parcă valsând în grupuri numeroase, agitații purici de apă, ori paguri pășind gingaș pe firicele de nisip, ochi pedunculați privindu-ne din ascunzișuri, antene curioase și piciorușe firave pierzându-se în pădurile de alge.

Vă invităm la o Expediție în lumea crustaceelor, să vedem spectacolul naturii… chiar din culisele Muzeului!

Cursul care se desfășoară zilnic între orele 10:15 și 12:15 se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 9 și 14 ani, iar taxa de participare este de 150 lei/persoană sau 250 lei/2 frați.

Înscrierea participanților se poate face pe adresa de e-mail: info@antipa.ro

0 Comentarii

Adauga un comentariu


KidsOut