Tabăra Urbană Sunt eu, mă vedeți?

Tabăra Urbană Sunt eu, mă vedeți?

Tabăra Urbană Sunt eu, mă vedeți? –  Tema acestei Tabere Urbane se referă la „vocea mea” și la modul meu unic în care comunic, în care mă prezint și mă raportez la lume. Copiii se exprimă mereu, chiar și când nu folosesc cuvinte. Noi, cei din jur, suntem cei care nu întotdeauna reușim să vedem sau să înțelegem mesajele lor sau alegem să gândim sau să acționăm în locul lor.
În această săptămână îi vom permite copilului să-și manifeste vocea lui unică, originală, îl vom învăța să și-o asculte.

De unde am pornit?
Ideea temei de anul acesta ne-a venit din nevoia de a exersa competențele cerute atât de mult de societatea actuală, competențe care la școală sau în alte medii nu sunt structurate și exersate, din diverse motive. Credem ca aceste competențe trebuie incluse într-un program de dezvoltare personală care să includă: contexte organizate pentru a gândi critic, analitic, pentru a comunica, pentru a lucra în echipă, pentru a-și exersa creativitatea, pentru a-și exprima liber punctul de vedere, pentru a învăța să-și formeze o opinie, pentru a socializa, pentru a învăța să colecteze date și să le aplice.

SAGA de Vară 2018 va organiza un astfel de context pentru a le facilita copiilor contactul cu competențele menționate mai sus, în limita unei vacanțe de vară. Modelul de Tabere Urbane este preluat din activitatea de zi cu zi a afterschol-ului SAGA Kid și din experiența învățătoarei Claudia Chiru, fondatoarea SAGA Kid, profesor pentru inv. primar.
În cei 4 ani de activitate la #SAGAKid am propus, rafinat și îmbunătățit un program de dezvoltare al copiilor bazat pe formarea de competențe, rutine, modelare de comportamente și, în timp, am observat că reușim să aducem schimbări în viața acestora și a familiei.

Ce va urma?
Suntem siguri că participând la SAGA de Vară părinții își vor seta cel puțin un standard de calitate în ceea ce privește programele educaționale.

Taberele Urbane sunt dedicate copiilor între 6 și 10 ani și fiecare include:
-toate activitățile cuprinse între orele 8.00 -18.00;
-excursiile tematice de marți, în București, și de joi, cu trenul în afară Bucureștiului;
-masă de prânz, gustarea zilnică și SAGA Snack-legume și fructe proaspete de 2 ori pe săptămână;
-materialele necesare experimentelor și lucrărilor fiecărei săptamani.

0 Comentarii

Adauga un comentariu


KidsOut