Young Engineers vine la Igloo Lego Club

Young Engineers vine la Igloo Lego Club

Young Engineers vine la Igloo Lego Club

Începând din 16 septembrie și până la finele lui 2017, în fiecare sâmbătă dimineața îi vom avea oaspeți permanenți la atelierele noastre de lego pe colegii de la Young Engineers Bucharest central, Romania cu două programe uluitoare, Provocara Lego (pentru copii 6-9 ani) și Robo Bricks (pentru copii de 10 – 13 ani).

e2 Young Engineers reprezintă mii de copii din întreaga lume care participă la un program unic de educaţie distractivă, în care sunt asimilate în mod interactiv principiile ştiinţifice de bază şi subiecte complexe din Ştiinţă, Tehnologie, Inginerie şi Matematică (STEM), Ingineria Mecanică şi Software prin intermediul jocurilor.
În cadrul atelierelor vom demonstra și înțelege principiile ştiinţifice prin experienţe de joc, copiii vor înţelege că trebuie să devină mai buni la învăţătură pentru a deveni mai buni la joc.
Programele de dezvoltare Young Engineers sunt recunoscute internaţional. În anul 2011, au fost premiaţi cu premiul ”Antreprenorul Anului”, de căte Youth Business International (YBI), o reţea de organizaţii non-profit internaţionale care este patronată de Înălţimea Sa Prinţul Charles, care este preşedintele organizaţiei.

Provocarea Lego – Young Engineers – pentru copii 6-9 ani

Este cel mai popular program al Young Engineers, în cadrul căruia copiii fac cunoștință cu principiile de bază ale matematicii, ştiinţei şi ingineriei. Prin integrarea cunoştinţelor artimetice de bază, învăţate în şcoală, cu un proces intuitiv şi activ de învăţare, copiii pătrund mult mai bine fundamentele fizicii.
Principala idee a programului Provocarea LEGO este asimilarea materiei prin poveşti şi demonstraţii. Pe parcursul cursului, elevii vor dobandi cunostinte despre transmisii, structuri stabile si instabile, principiul parghiei, simetrie si asimetrie, forta centrifuga si centripeta, cresterea si micsorarea vitezei si puterii de transmisie, legile lui Newton, energia cinetica, potentiala si elastica, Albert Einstein, Leonardo da Vinci etc. Partea cea mai importantă a fiecărei lecţii este etapa de construcţie a unui model care demonstrează subiectul lecţiei folosind piese LEGO şi Technic LEGO. Fiecare participant va folosi în cadrul sesiunilor o tabletă și o trusa unică de piese Young Engineers, care a fost proiectată şi construită special pentru acest scop.
Acest program va cuprinde 3 module distincte:

Modul 1 – Mecanica Clasica – Transmisii

1. Masina de curse – lectie GRATUITA – facem cunostinta, invatam regulile de lucru si ne familiarizam cu trusa Young Engineers
2. Barca piratilor – transmisia cu curea, structura instabila vs structura stabila
3. Banda Transportoare – transmisie, cureaua de transmisie, roata conducatoare si roata condusa
4. Uzina electrica – transmisia cu roti dintate
5. Autovehicul din anii `20 – transmisia cu lant

Modul 2 – Parcul de distractie – Forte si Energii

1. Caruselul – Forta centrifuga si centripeta
2. Masina de spalat rufe – forta centrifuga, operatiunea de stoarcere
3. Catapulta – energia cinetica, potentiala, elastica
4. Roata Fermecata – forta centrifuga, anti-simetrie, vibratie

Modul 3 – Transporturi

1. Vehicul de tractare – axul de tractare
2. Motocicleta – cum se mentine in echilibru, legea inertiei, Isaac Newton
3. Masina de curatenie – cutia de viteze
4. Sania lui Mos Craciun – lectie speciala cu ocazia Sarbatorilor de Iarna

Robo Bricks Young Engineer pentru copii 10 – 13 ani

In aceste vremuri ne aflăm într-o eră a dezvoltării uriașe a echipamentelor software. Toate mecanismele computerizate necesită o programare eficientă și inteligentă cu programe software sofisticate și optimizate.Programele de robotică Young Engineers oferă copiilor instrumente educaționale pentru a studia această lume fascinantă prin înțelegerea principiilor de bază ale lumii ingineriei software. Copiii învață în timp ce construiesc modele din piese de LEGO. Pe scurt, copiii le planifică, le proiectează și se jocă cu ele.Programul Robo Bricks oferă cunoştinţe teoretice despre software şi ingineria mecanică, alături de matematică şi fizică. Programul include programare software adevărată, în timp real, concomitent cu abordarea educaţiei distractive, specifică Young Engineers, care combină învăţatul cu jocurile.

Cursul dezvoltă gândirea algoritmică și implementarea programului algoritmic folosind programarea grafică LEGO® WeDo. În cadrul fiecărei lecții, elevii vor construi un robot cu ajutorul pieselor LEGO® pe care îl vor programa în conformitate cu funcționalitatea solicitată. Majoritatea sarcinilor de programare vor fi efectuate folosind termeni în limba engleză.

Acest program va cuprinde 3 module distincte:

Modul 1
1. Masina de curse – prezentarea participantilor, prezentarea programului educational Robo Bricks, cunoasterea colegului de echipa, a trusei/pieselor si a regulilor de lucru
2. Moara – transmisia cu curea, transmisia cu roti dintate, roata dintata conica, transmisia sub unghi drept
3. Filtru de nisip – introducerea termenului “algoritm”, prezentarea software, transformarea miscarii circulare in miscare liniara, cresterea vitezei de transmisie, operarea si stabilirea vitezei motorului, programarea modelului
4. Caruselul de la circ – pseudo-code, comanda START, comanda timp de functionare motor si timp de asteptare motor, programarea modelului

Modul 2
1. Vehicul de navigare – rotirea motorului si comenzile STOP (algoritm, pseudo-code, lucrul cu doua motoare, programarea modelului
2. Ochiul Taurului – comanda Loop si comanda Time Add-on
3. Roata Mare – sa atingem norii – comanda Display si comanda Sound
4. Ventilatorul – comanda start prin apasarea unei taste

Modul 3
1. Toba – invatarea comenzilor Telegram, start cu comanda Telegram, comanda Random
2. Robotul care danseaza – ce este un robot, rularea simultana a doua comenzi de programare, adaugare text
3. Super titirez – programare si legea conservarii momentului unghiular
4. Cutia cu surprize – recapitulare, competitie de constructie si programare intre elevi, descoperirea senzorului de distanta ca promo pentru trimestrul urmator

Înscrierile se fac trimițând un email la cristina@b-storm.ro sau sunând la telefon: 0723321150, până pe 14 septembrie, ora 20.00 . Rezervările vor respecta regula „primul venit, primul servit”.

Începând din 16 septembrie, în fiecare sâmbătă sesiunile se vor desfășura după cum urmează:
Provocarea Lego pentru copii 6-9 ani – de la ora 10.00 la 11.15
Robo Brick pentru copii 10 – 12 ani – de la ora 11.30 la 12.15

Tarif: 240 lei/modul de 4 sesiuni. Dacă doriți să participați ocazional doar la unele sesiuni costul va fi de 65 lei/sesiune.
Locul de desfăşurare: Igloo, Str. Făinari nr. 45, Sector 2, București
Vă așteptăm cu drag!

0 Comentarii

Adauga un comentariu


KidsOut