Ziua Iei în aer liber

Ziua Iei în aer liber

Ziua Iei în aer liber

Hai pe 24 Iunie la Centrul Cultural Palamari să sărbătorim Ziua Iei împreună! Te invităm cu familia să celebrăm soarele, florile și tradițiile românești, să ne bucurăm de aerul de munte, de păsările care ciripesc și de mirosul de iarbă crudă.

Centrul Cultural Palamari, păstrător al tradițiilor românești, te invită să descoperi un muzeu viu format din doua căsuțe maramureșene autentice, o bisericuță din lemn și o poartă în stil maramureșean.

Într-un peisaj absolut minunat, scăldat în lumina blândă a soarelui, vom petrece câteva ore descoperind meșteșugurile și arta populară românească. Vom coase modele populare pentru împodobitul iei, vom împleti cununi de flori si vom servi un prânz cu bucate alese. La final ne vom așeza la o fotografie să păstrăm această zi a bucuriei în amintirile noastre.

Programul de desfășurare a evenimentului, Sâmbătă, 24 Iunie 2017:

* Dimineața pe răcoare, ne pregătim straiele de sărbătoare si călătorim până în satul Drumul Carului, în apropiere de Funadata, pe DN73. La Centrul Palamari, ne vor aștepta în fața porții gazdele primitoare, la ora 10:00.
* Facem o scurtă vizită al ansamblului arhitectural maramureșean unde vom descoperim portul maramureșean, războiul de țesut, icoane pictate pe dosul sticlei, ouă incondeiate. Vom fi gata în jur de ora 11:00.
* Ne așezăm și începem sa coasem, cântăm cântece vesele și facem o pauza la ora 12:00 pentru a ne bucura de bucate românești aduse de la țăranii locului și pregătite cu drag de mândre doamne.
* După ce ne îndestulăm și bem o apă limpezită cu lămăie sau o socată, la ora 13:00 ne așezăm să terminăm lucrul ce l-am început, să povestim cum era traiul de altădată și să ne bucurăm de traiul care ne este dat.
* La ora 14:00 când soarele este în toată strălucirea lui, ne bucurăm de flori și împletim o cunună de sânziene. Ne așezăm frumos pe un țol să facem o fotografie cum nu s-a mai vazut. Iar în micuța biserică Sfinții se vor bucura de o asemenea priveliște.
* La 15:00 ne luăm rămas bun de la gazde cu promisiunea că vom mai reveni pe la ele, și ne vom bucura din nou de soarele strălucitor și voioșia vântului din munți.

Vom purta ii, iar fetele vor avea părul împletit în cosițe.

Nu trebuie să-ți faci griji dacă nu ai încă o ie, avem noi și ai de unde alege la prețuri accesibile. Iile sunt cusute manual de meșteri populari sau pot fi simple pentru a le împodobi cu motivul creat de tine. Poți opta deasemenea să iți aduci bluza sau tricoul preferat și să le împodobești cu elementele create de tine la șezătoare.

Copii se vor bucura și ei de această zi minunată, fie alături de mame participând la atelierul de cusut, fie la ateliere cu tematici variate (vom reveni cu informații în funcție de vârstele copiilor si numărul celor prezenți).

Prânzul va conține bucate tradiționale compus din legume, brânzeturi, carne rece, tartă cu verdeață si un desert racoros. Băuturile incluse vor fi limonadă cu fructe de sezon, socată cu flori de soc si fructe de sezon, ceaiuri din plante culese de gazde și uscate la soare, apă rece de izvor si cafea la ibric. Băuturile vor putea fi servite cu placere pe toată durata evenimentului.

Contribuția familiei pentru susținerea acestui eveniment este:
70 ron/mamă,
50 ron/copil,
30 ron/tată pentru prânz și băuturile specificate.
Număr de participanți maxim: 20 familii (indiferent de numărul de membrii).
Plata se va face în avans până la data de 31 Mai 2017.

Cei interesați vă rugăm să trimiteți un e-mail la adresa contact@palamaris.ro cu datele dumneavoastră de contact (nume, prenume, număr de telefon, numărul de persoane care doresc să participe). Veți primi un e-mail cu regulamentul evenimentului și informații suplimentare.

Vino să descoperi tradițiile românești atât de frumoase și bucuria unei zi cu familia în aer curat de munte!
Asociația Eurocarta.

0 Comentarii

Adauga un comentariu


KidsOut

KidsOut