Exercițiile fizice din timpul sarcinii pot reduce perioada de travaliu

Menținerea unui stil de viață activ în timpul sarcinii poate reduce perioada de travaliu, a concluzionat un studiu recent.

Exercițiile fizice din timpul sarcinii au numeroase beneficii dovedite, printre care ameliorarea durerii de spate, ridicarea nivelului de energie și stimularea recuperării post-partum.

Echipa de cercetători, condusă de profesorul Ruben Barakat, a realizat un studiu cu 508 de femei sănătoase, prin repartizarea aleatorie a acestora în două grupuri.

253 de femei au fost plasate în grupul de control, în timp ce 255 femei au fost plasate în celălalt grup. Femeile din ultimul grup au primit un program moderat de exerciții aerobice în perioada sarcinii, pe care l-au urmat pe parcursul a 3 sesiuni săptămânale.

Potrivit The Independent, cercetătorii au analizat ulterior un număr de factori asociați nașterii, aceștia incluzând durata fiecărei etape a travaliului, tipul de naștere, creșterea mamei în greutate, utilizarea epiduralei și greutatea copilului.

Specialiștii au ajuns la concluzia că acele femei care au desfășurat antrenamentul aerobic pe durata sarcinii, au avut mai multe șanse să petreacă mai puțin timp în travaliu, comparativ cu femeile din grupul de control. „Un program supravegheat de exerciții fizice pe parcursul sarcinii a scăzut durata primei faze a travaliului, precum și timpul total al primelor două faze, ceea ce a determinat scăderea timpului total de travaliu”, au declarat specialiștii potrivit sursei citate.

Totodată, în cazul femeilor din grupul cu exerciții fizice, probabilitatea de utilizare a anesteziei epidurale în timpul nașterii, a fost mai scăzută.

În plus, macrosomia neonatală, care se petrece atunci când un nou-născut este semnificativ mai mare decât media, a fost mai prevalentă în rândul mamelor din grupul de control.

În timp ce exercițiile fizice în timpul sarcinii pot ajuta mamele să își recapete condiția fizică după naștere, revenirea în formă după purtarea în pântec a unui copil, timp de nouă luni, este mult mai ușor de zis decât de făcut. Sigur că, urmarea unui stil de viață sănătos poate fi extrem de benefică în acest sens.

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut