Fructele de pădure: beneficii asupra sănătății

Fructele de pădure reprezintă una dintre cele mai bune variante, atunci când îți dorești o gustare sănătoasă, cu un nivel scăzut de zahăr.

Ceea ce face ca fructele de pădure să fie atât de speciale, este nivelul ridicat de fitochimicale conținute: acei nutrienți naturali care ajută protejarea celulelor de efectele radicalilor liberi.

Astfel, fie că preferați afinele, căpșunile, zmeura sau murele, iată ce beneficii vă furnizează consumul de fructe de pădure!

  1. Contribuie la sănătatea mentală

Porivit studiilor desfășurate, femeile care mănâncă aproximativ 2 porții de căpșuni sau o porție de afine pe zi, au experimentat un declin mental mai scăzut, odată cu înaintarea în vârstă. Potrivit explicației specialiștilor, acest beneficiu se datorează prezenței unor compuși numiți antocianidine. Aceștia reprezintă un tip de flavonoid care se găsește aproape exclusiv în fructele de pădure, având capacitatea de a traversa bariera hemato-encefalică, localizând centrele de învățare și memorie din creier.

  1. Ar putea preveni Parkinsom

Potrivit unei cercetări, persoanele care consumă cel puțin 2 porții de fructe de pădure pe săptămână, au cu 25% mai puține șanse de a dezvolta Parkinson. Astfel, nu ezitați să consumați fructe de pădure în stare proaspătă sau congelate, combinate cu alte alimente sănătoase precum iaurtul grecesc, fulgii de ovăz sau diverse salate.

  1. Ar putea promova sănătatea inimii

Chiar și persoanele cu un risc crescut, moștenit pentru boli de inimă ar putea descoperi că o dietă bogată în fructe și legume crude poate reduce șansele de a suferi de un atac de cord.

  1. Ideale pentru scăderea în greutate

Datorită conținutul ridicat de fibre și de apă, fructele de pădure ne oferă acel sentiment de plenitudine, care este o parte importantă în gestionarea programului de dietă.

  1. Contribuie la scăderea tensiunii arteriale

Deși nu există un studiu desfășurat în acest sens, dieticienii și medicii recomandă o dietă bogată în fructe și legume proaspete, pentru menținerea tensiunii arteriale în limite normale. Astfel, compușii chimici din fructele de pădure combat inflamația sistemică care poate însoți hipertensiunea arterială, ajutând la îmbunătățirea sănătății organismului.

  1. Luptă împotriva cancerului

Fructele de pădure bogate în flavonoide, cum ar fi afinele și zmeura, ar putea contribui în viitor la crearea unor strategii mai eficiente de prevenire a cancerului. În prezent, există cercetări desfășurate, care susțin că flavonoidele și alți compuși existenți în fructele de pădure pot ajuta la reducerea riscului de cancer de colon.

  1. Previn boala Alzheimer

Fructele de pădure conțin compuși chimici numiți polifenoli, care ar putea ajuta la prevenirea bolii Alzheimer, prin curățarea acumulării de toxine dăunătoare în timp.

  1. Previn infecțiile tractului urinar

În special merișoarele roșii, dar și afinele sunt fructele de pădure cel mai des asociate cu menținerea sănătății tractului urinar.

După cum observăm, indiferent de varietatea lor, fructele de pădure oferă o mulțime de beneficii întregului organism, așa că nu ezitați să le introduceți regulat în alimentația tuturor membrilor familiei.

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut