Jucării pentru copiii de la 3 la 5 ani

Prin joacă, copiii învață și își dezvoltă diferite abilități. Iată ce jucării sunt folositoare pentru copiii de la 3 la 5 ani.

Unui copil între 3 și 5 ani îi place să facă puzzle-uri și jocuri de construcție. Jocurile de imaginație și de imitație îi suscită în egală măsură interesul. Acesta observă adulții și se amuză imitându-i. Este vârsta deghizărilor și a jocurilor de rol (joaca de-a tata sau de-a mama, de-a pompierul, de-a bucătarul, etc.). Creativitatea sa ia amploare în construcțiile și desenele sale. Îi place să vadă rezultate concrete a ceea ce inventează și să își împartă propriile idei cu părinții săi.

Limbajul său este acum bine dezvoltat. Este mult mai capabil să își exprime interesele, să își afirme alegerile, să dea dovadă de cooperare și colaborare. Ceilalți copii au devenit partenerii săi preferați de joacă. Înțelege acum bine regulile jocului cum ar fi așteptarea rândului. Este așadar vârsta ideală pentru a-i propune jocuri de societate simple (jocul de dame, jocuri de memorie, etc.)

Abilitățile sale motrice sunt din ce în ce mai eficiente: își coordonează bine mișcările și își dezvoltă forța de a împinge, de a arunca și de a trage. Acest lucru îi permite să practice o mare varietate de jocuri și de activități exterioare (joaca cu mingea, să se dea cu tricicleta sau cu bicicleta, să fugă, să patineze, să se dea în leagăn, etc.)

Jocuri sugerate pentru această vârstă
·        Jocuri care favorizează imaginația (garaj, fermă, magazin, etc.)

·        Căsuță pentru păpuși

·        Mici personaje

·        Mașini

·        Jocuri de construcție

·        Cele necesare pentru construit (hârtie, coli, foarfece cu vârf rotund, creioane colorate, șevalet și articole pentru pictat, etc.)

·        Primele jocuri de societate (ex: jocuri de memorie, jocuri de asociere, serpentine și scări, etc.)

Cărți

·        Jocuri de locație (inele)

·        Marionete

·        Plastilină

·        Pentru deghizat și accesorii

·        Puzzle-uri

·        Instrumente de muzică

·        Cititor CD-uri

·        Tricicletă sau bicicletă cu roți ajutătoare;

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut