La Tortue Rouge (Țestoasa Roșie)

La Tortue Rouge (Țestoasa Roșie) este un film de animație care vă va introduce într-o bine meritată stare de filosofare. Acesta aduce în atenția spectatorilor ciclul vieții, stârnind emoția privitorilor de orice vârstă.

Prin intermediul istoriei unui naufragiu pe o insulă tropicală populată de broaște țestoase, crabi și păsări, La Tortue Rouge „teleportează” privitorul prin toate marile etape ale vieții unei ființe umane.

Animația constituie primul lungmetraj al animatorului olandez Michael Dudok De Wit, premiat cu Oscar în 2000 pentru scurtmetrajul Père et Fille. Animația La Tortue Rouge a fost co-produsă de cunoscutul studio Ghibli din Japonia, al lui Hayao Miyazaki, și a fost încoronat cu cronici entuziaste de presa internațională de la Cannes.

Firul narativ este unul simplu, contemplativ, determinându-ne să reflectăm asupra unor teme fundamentale ale vieții. Eroul poveștii este un bărbat care naufragiază pe o insulă tropicală. Acesta vrea să se întoarcă acasă, întrucât experiența pe insulă înseamnă înfruntarea pericolelor, dar mai ales înfruntarea unei singurătăți extreme.

În încercarea de a găsi cea mai bună modalitate de a părăsi insula, bărbatul se întâlnește cu o țestoasă roșie misterioasă. Această experiență se va dovedi a fi soluția salvatoare.

Totodată, pe lângă subiectul extrem de profund care va fi imposibil să nu vă trezească numeroase trăiri, ineditul imaginii, modul de reprezentare, dar și muzica sunt atribute importante care consolidează calitatea poveștii.

Calitatea filmului este susținută și de nota pe care animația a obținut-o pe site-urile de profil, aceasta fiind una încurajatoare, chiar peste medie. Totodată, mai jos puteți viziona și trailer-ul acestei producții cinematografice:

Sursă foto: www.cinemagia.ro

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut