Lacrimi și crize de furie, de Aletha Solter

Orice părinte s-a simțit la un moment dat neputincios, din cauza plânsetelor copiilor sau a crizelor de furie făcute de aceștia. O lectură recomandată în acest sens, care să ne ajute să facem față cu brio unor astfel de momente, este Lacrimi și crize de furie. Ce e de făcut când bebelușii și copiii plâng, de Aletha Solter.

E adevărat că plânsul nu este cea mai agreată metodă de exprimare a emoțiilor, astfel că mulți părinți se simt scoși din sărite atunci când își văd copiii plângând. Totuși, plânsul reprezintă o unealtă pe care mulți copii o folosesc extrem de des, pentru a-și exprima emoții și stări, precum nemulțumire, tristețe sau furie.

Lectura recomandată vine în ajutorul părinților, ajutându-i pe aceștia să descopere o altă viziune, mult mai deschisă, mai benefică și mai ancorată în realitate, despre ceea ce simt copiii și despre ceea ce exprimă plânsul acestora în diverse situații.

Astfel, Aletha Solter, prin intermediul acestei cărți, ne încurajează să fim alături de copii și să rămânem conectați cu aceștia, chiar și în astfel de momente dificile. Lacrimi şi crize de furie descrie un nou mod de a reacţiona la plânsul copiilor, de la naştere până la vârsta de opt ani. Cartea recomandă o abordare diferită, care nu neglijează și nu ignoră grijile și nevoile de copil. Această atitudine orientată către copil, indiferent de situație, oferă numeroase beneficii: îi ajută pe bebeluşi să doarmă toată noaptea; previne problemele comportamentale; sporeşte puterea de concentrare a copiilor; reduce agresivitatea şi hiperactivitatea, îi ajută pe cei mici să se vindece de stres şi traume.

Așadar, data viitoare când vă vedeți copilul plângând, nu ezitați să îi arătați afecțiune, să îi oferiți îmbrățișarea și vorbele blânde după care tânjește cu atâta ardoare! Să nu uităm că, de multe ori, plânsul poate fi chiar o metodă prin care cei mici „cerșesc” atenția de care au atâta nevoie.

De asemenea, lectura este ideală atât pentru mămici, dar mai ales pentru tătici, întrucât acestora li s-a transmis ideea că plânsul este o exprimare a slăbiciunii, slăbiciune pe care, evident, niciun bărbat nu trebuie să o afișeze.

Lacrimi și crize de furie. Ce e de făcut când bebelușii și copiii plâng, de Aletha Solter, a fost publicată la editura Ponte în anul 2013, fiind disponibilă atât online, cât și în librării.

 

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut