Librăria Mihai Eminescu

Deși cărțile electronice au câștigat teren, librăria a devenit și ea un spațiu cu tot mai multe utilități în viața cotidiană actuală.

Chiar dacă trăsătura de bază a oricărei librării este aceea de a crea o lume paralelă, o escapadă, prin intermediul tuturor poveștilor de pe rafturi, în prezent observăm o extindere a acestui sens. Astfel, librăria nu se mai limitează doar la acel spațiu sacru în care ne întâlnim pentru prima oară cu personajele dragi nouă sau pur și simplu cu noi informații.

Această sete de cunoaștere ne este hrănită și prin diverse evenimente culturale care se desfășoară în librării. Mai mult, pe lângă posibilitatea de socializare și interacțiune, librăriile încearcă să creeze o legătură complexă și completă cu fiecare dintre noi. Astfel, pe lângă comorile scrise, acestea ne oferă și numeroase obiecte atent create, cu un stil aparte, deosebit, care să ne servească în diverse momente din viața noastră sau să ne introducă într-o anumită perioadă istorică și culturală.

O astfel de librărie „completă” este și librăria Mihai Eminescu. Situată în centrul capitalei, în zona Universității, aceasta invită trecătorii să îi treacă pragul. Vitrinele mari, amenajate cu bun gust și bine luminate, ne îmbie să pășim în lumea cărților, a culturii, a artei.

Dacă încă nu te-am convins, pentru o prezentare mai detaliată a articolelor, intră AICI.

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut