Liceul Teoretic Waldorf Bucureşti

Amplasat în sectorul 2, Liceul Teoretic Waldorf București reprezintă un centru educativ cu învățământ primar, gimnazial și liceal. În cadrul acestei școli se observă o armonizare a procesului educațional, încercându-se educarea omului atât cognitiv, cât și artistic sau în domeniul manualității.

Aici, copiii nu primesc note sau calificative, singura metodă de măsurare a potențialului elevilor constând într-o caracterizare scrisă de învățător sau profesori la sfârșitul clasei. Putem observa că materiile școlare reprezintă un mijloc educativ și nu în scop în sine.

În clasele primare, nu sunt folosite manualele ca suport educativ. Elevii se raportează la toate cărțile din domeniul studiat și la informația primită în orele de curs.

Disciplinele principale, limba română/maternă, matematica, istoria, geografia, biologia, fizica şi chimia, sunt predate în intervale de 3-4 săptămâni, câte două ore pe zi. Dexteritățile, limbile moderne, sportul, muzica, cursurile artistice etc., cât şi orele de exerciţiu la limba română/maternă şi matematică etc. apar în continuare în orar, în mod obişnuit.

Programele diferitelor discipline se aseamănă cu cele din sistemul tradițional.

Nivelul cunoştinţelor este echivalent cu cel din şcoala tradiţională, la nivelul claselor a IV-a, a VIII-a şi la bacalaureat.

Pentru informații suplimentare puteți intra AICI.

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut