Asociația SAMAS Sanatate pentru Mame și Sugari

Curs „Siguranța Bebelușului”

Siguranţa Bebeluşului tău se află pe primul plan. Prezenţa bebeluşului îţi influenţează fiecare mişcare, de la drumul maternitate-acasă, până la primele lui plimbări. Această perioadă minunată din viaţa dvs. vă împlineşte, dar nu va scuteşte de griji. Cursul acesta are acest rol de a elimina măcar o parte din ele. La Cursul de Siguranţă Copilului afli informaţii despre: * Ţine… »
Continua

Seminar „Somnul Nou-născutului!”

Se spune că copiii se nasc ştiind cum să doarmă şi că ei dorm atunci când le este somn. Sau se mai spune că nou născutul, o dată ce îşi mută capul, poate să doarmă pe burtă. Acestea sunt mituri şi este important să fii informată corect pentru a lua cele mai bune decizii pentru tine şi familia voastră. Cui se adresează? Seminarul se adresează viitorilor părinţi şi părinţilor de … »
Continua

Somnul în sarcină

97% dintre graviduțe experimentează probleme în sarcină. Sunt multe schimbări hormonale, corporale, mentale şi asta poate duce la insomnii, atât de adormire cât şi de readormire. Somnul este important în orice perioada a vieţii, aşa că graviditatea nu face excepţie de aceea te invităm la acest seminar. Cui se adresează? Oricărei graviduțe care are deja probleme cu somnul sau ca… »
Continua

Curs de Prim Ajutor Pentru Părinți

Toţi părinţii doresc să îşi protejeze copiii de pericole şi accidente – supravegherea directă a copiilor, securizarea casei, precum şi delegarea unor persoane responsabile pentru supravegherea copiilor atunci când părinţii nu sunt prezenţi sunt metode relativ sigure pentru a ne proteja copiii. Accidentele însă se întâmplă fie că sunt uşoare sau grave, iar atunci când se î… »
Continua

Atelier de gătit sănătos

Pentru mămici, gravidute şi nu numai! La acest atelier, mamele vor învăţa cum pot integra legumele într-un preparat pe care copilul să îl mănânce cu plăcere şi să mai ceară. Cu numai câteva ingrediente, în câteva minute, avem gata fie micile gustări dintre mese, fie chiar un fel principal. Ştiai că plecând de la un pate vegetal sănătos, poţi ajunge să faci chiar şi o supă cremă… »
Continua

Cum îi facem pe copii să guste

Dialogul celebru: Mama: Hai, dragoste, gustă! Deschide guriţa şi gustă! Copilul: Nu-mi place! Mama: Cum să nu îţi placă, dacă n-ai gustat? Aşa începe şi se termină fiecare tentativă de a îl face pe copilaşul tău să guste dintr-o mâncare nouă. Aşa începe şi se termină puterea ta, încrederea ta, dorinţa şi pofta de a mai face lucruri, astfel încât copilul tău să dezvolte o rel… »
Continua

Cum avem grijă unul de altul în cuplu

În cadrul atelierului „Cum avem grijă unul de altul în cuplu”, viitorii părinți și cei cu copii de 0-7 ani descoperă cum pot să reacționeze cu grijă și respect la provocările din cuplu, provocări care vin de multe ori odată cu apariția copilului. Chiar și atunci când mare parte din timp este ocupat cu rutina de îngrijire a copilului (hrănirea sau adormirea lui) sau … »
Continua

Alimentația în cazul ovarelor polichistice

Hai și tu să descoperi mai multe despre Alimentația în cazul ovarelor polichistice. Această discuție vine ca un suport pentru toate femeile care suferă de ovar polichistic sau au ajuns chiar la Sindromul de Ovar Polichistic. Pentru că este greu să controlăm greutatea când dezechilibrul hormonal nu ne lasă, avem nevoie să știm ce alimente să evităm, pe care să le aducem mai des … »
Continua

Curs EMC despre Alăptare

Cursul EMC despre Alăptare se adresează: asistenților medicali de obstetrică-ginecologie, neonatologie, pediatrie, dietetică, generaliști, de medicină de familie, moașe și alte specialităti medicale din domeniul perinatal. Credite/modul – 15 (numărul de credite poate varia) Durată: 3 zile/modul Investiție personală – 150 de lei/modul Suplimentar, puteți achiziționa manualul SAM… »
Continua

Somnul de zi, bată-l vina!

Seminarul Somnul de zi – bată-l vina se adresează părinților copiiilor de 0-4 ani care experimentează probleme cu somnul de zi, fie că este prea scurt, fie că adorm greu sau că pur și simplu se luptă cu acesta și nu mai vor să doarmă la prânz deși corpul lor da semne că nu sunt neapărat pregătiți să renunțe la acesta. De cine este susținut? Seminarul este susținut de cei … »
Continua

Nutriția Copilului de 1-3 ani

Nutriția Copilului de 1-3 ani:  Primii ani contează cel mai mult! Curs predat de Codruța Nedelea-consultant nutriție și remodelare corporală. Vârsta cuprinsă între 1-3 ani are un rol esențial în formarea unor obiceiuri alimentare sănătoase și poate contribui la prevenirea bolilor în perioada adultă. La cursul Nutriția copilului 1-3 ani educatorii perinatali SAMAS te învață cum… »
Continua

Seminar Somnul Nou-născutului

Seminarul Somnul Nou-născutului se adresează viitorilor părinți și părinților de bebeluși cu vârstă până în 4 luni. Perioadă primelor 4 luni de viață este singura perioadă în care poți preveni cu adevărat problemele de somn, ajutându-l pe cel mic să își dezvolte ușor asocieri de somn potrivite. De cine este susținut? Seminarul este susținut de Mona Ciurezu, Psiholog și speciali… »
Continua

Babywearing – Purtarea Corectă a Bebelușului

Babywearing – Purtarea Corectă a Bebelușului:  Studiile arată că bebelușii purtați plâng mai puțin și sunt mai puțin agitați. Părinții care își poartă bebelușii au parte de mai multă mobilitate și libertate de mișcare deoarece nu trebuie să își țină bebelușul în brațe și nici să manevreze cărucioare greoaie. La Cursul de Babywearing veți afla cum să purtați bebelușul cor… »
Continua

Curs de Prim Ajutor Pentru Părinți

Curs de Prim Ajutor Pentru Părinți –  Toți părinții doresc să își protejeze copiii de pericole și accidente-supravegherea directă a copiilor, securizarea casei precum și delegarea unor persoane responsabile pentru supravegherea copiilor atunci când părinții nu sunt prezenți sunt metode relativ sigure pentru a ne proteja copiii. Accidentele însă se întâmplă fie că sunt ușo… »
Continua

Gimnastică prenatală

Asociația SAMAS Sănătate pentru Mame și Sugari ne invită la cursul de gimnastică prenatală, începând din data de 5 februarie.  Data: 5 februarie Ora: 18:00 Locație: Asociația SAMAS Mai multe detalii AICI. … »
Continua

Atelier de gătit supe creme delicioase

Atelier de gătit supe creme delicioase: Vă invităm să gătim împreună 3 supe cremă delicioase, menite să vă încarce organismul cu stare de bine, căldură și nutrienții de care ai nevoie într-o zi de iarnă. Timp de 3 ore vom prepara: * Supă cremă de praz cu un condiment minunat și prețios cu toping de bacon caramelizat în reducție de fructe și oțet balsamic, sau pentru cei care d… »
Continua

Cum facem ca legumele sa fie apetisante si interesante

Cum facem ca legumele sa fie apetisante si interesante:  Un atelier special pentru părinți, bunici sau bone care vor să introducă în meniul copiilor legumele într-un mod cât mai plăcut și jucăuș, asta mai ales dacă stăm la masă cu un mic mofturos-de orice vârstă 🙂 Vin anotimpurile cele mai bogate în legume și fructe, iar organismul nostru se va incărca cu tot ce avem nevoie pe… »
Continua

Cursuri gratuite de Puericultură pentru Tătici

Cursuri gratuite de Puericultură pentru Tătici:  Asociația SAMAS Sănătate pentru Mame și Sugari este bucuroasă să inaugureze un parteneriat de excepție cu BABY EXPO-Expoziție pentru Mămici și Bebeluși, cel mai mare târg pentru părinții și bebelușii din România, pentru a oferi celor care vizitează târgul cursuri de pregătire pentru îngrijirea, alăptarea și siguranța bebelușului.… »
Continua

Sănătatea lui începe cu Laptele tău

Sănătatea lui începe cu Laptele tău:  În fiecare an, organizațiile dedicate sănătătii mamei și copilului din întreaga lume sărbătoresc Săptămana Internatională a Alăptării în prima săptămană a lunii august. Anul acesta World Alliance for Breastfeeding Action recomandă mesajul campaniei pro-alăptare: ALĂPTAREA – FUNDAMENTUL VIEȚII: “Alăptarea previne foametea și malnutriția în … »
Continua

Diversificarea Corectă a Bebelușului

Diversificarea Corectă a Bebelușului:  Ajută bebelușul să guste și altceva! Momentul introducerii alimentelor în meniul unui bebeluş reprezintă un fenomen la fel de important pentru mame ca momentul alăptării. Cele mai multe se tem de “confruntare” la fel cum se îngrijorau înainte să îşi pună bebeluşul pentru prima oară la sân. La curs vei afla tot ceea ce trebuie sa stii desp… »
Continua

Nutriția Gravidei

Nutriția Gravidei: Plănuiești să rămai insărcinată curând sau tocmai ai descoperit că ești gravidă? Deși data nașterii poate fi departe, există lucruri pe care le poți face acum pentru a-ți asigura ție și bebelușului tău un start bun. SAMAS a creat acest curs pentru a te informa și pentru a te ajuta să iei deciziile corecte chiar de la început. Acest curs este predat de Codruța… »
Continua

KidsOut