Fabrilabo

Atelier de reciclare cu îndemânare

Ce este un dream catcher? Se spune că, pentru a-și influența visele, indienii americani au creat ”prinzătorul de vise”. Acesta este un obiect decorativ menit să trimită visele bune, limpezi, clare către cel care doarme și să le încurce pe cele rele în urzeala ca o pânză de păianjen, făcându-le să dispară odată cu primele raze de soare ale dimineții. Copiii care iubesc arta și v… »
Continua

Atelier de îndemânare – Pălării de soare

Pentru că vine vara și soarele arde din ce în ce mai tare, îi invităm pe copii să-și creeze propriile pălării de soare din papier maché, fiecare după gustul său. Unele mai chic, altele mai practice, la Fabrilabo găsiți modele și îndrumări pentru toate gusturile! Să întâmpinăm vara cu distracție! Participarea se va face pe baza completării formularului de inscriere disponibil: a… »
Continua

Atelier Maker – Căsuță de păsărele

Pentru că atelierul Maker lansat luna trecută la Fabrilabo a fost tare apreciat, ne pliem pe dorința publicului nostru drag și reluăm cu bucurie construcția de căsuțe pentru păsărele. Îi așteptăm pe copii cu trusa de scule și cea de pictură pregătite, cu lemn curat și vopsea colorată, ca să confecționăm împreună căsuțe mai frumoase și practice pentru păsărelele din grădină! Par… »
Continua

Atelier Maker – Bufnițe haioase

În continuare, pentru cei cărora le place lemnul și vor să continue Aventura Maker, rămânem branșați la trusa de scule și asamblăm bucăți de natură în bufnițe haioase, numai bune de decorat terasa sau grădina! Apărută recent în lume, mișcarea Maker a luat avânt și în Romania. Față de conformismul și standardizarea industrială, ideea nouă pe care am adus-o și la Fabrilabo este a… »
Continua

Atelierele de grădinărit şi bucătărit

Mini Zucchini pornește alături de copii în explorarea grădinăritului, amestecând apoi roadele pământului în rețete haioase și sănătoase, pe gustul tuturor ! Organizare: In zilele de: Vineri 1 iulie, Luni 4 iulie, Luni 18 iulie, Vineri 29 iulie Interval orar: 9:00-11:00 Grupa de vârstă: copii 4-10 ani Cost: 100 lei/şedință (grădinărit si bucătărit) sau 50 lei/ora Unde? Fabrilab… »
Continua

Atelier de reciclare creativă

”Creativitatea este un stimulent natural al minții, care ne face viața mai bogată.” Vineri 1 iulie – Balerina de hârtie Balerinele de hârtie sunt pe cât de delicate, pe atât de simplu de făcut. Veniți la Fabrilabo să vă puneți talentul la încercare, creându-vă balerina perfectă din șervețele colorate! Nu vă veți mai despărți de ea! Vineri 8 iulie – Jucarii de vacanță (spinner ș… »
Continua

Atelier de fotografie

”Fotografia este arta de a fura timpului o firimitură de clipă.” Noul atelier Fabrilabo “Primii pași în fotografie” iți va da noțiuni de bază pentru a face fotografii diferite, care sunt luate în seamă și rămân valabile în timp. Te va învăța să observi , să vezi altfel lumea și să poți surprinde în imagini creative ceea ce ți se pare interesant. În 5 ședințe de câte 3 ore fieca… »
Continua

Atelier de actorie

”Copiii care gândesc pentru ei înşişi cresc pentru a fi adulţi care schimbă lumea!” Modulul de actorie cuprinde 5 ședințe, cu durata de 2 ore, livrate săptămânal. Cursul cultivă plăcerea copiilor de a citi și apoi de a interpereta personajele preferate. Tipuri de activități specifice acestui curs sunt: jocuri de rol, jocuri de memorie, dezvoltarea atenției, exerciții de dicție,… »
Continua

Atelier de mărgelit

”Ochii sufletului sunt limpezi ca două mărgele.” Să-i deschidem spre interior și să explorăm sensibilitatea copiilor noștri prin artă. Lucrând la războiul de țesut mărgele sau pe fir de memorie, copiii își cultivă gustul pentru frumos, imaginația și perseverența. Ne bucurăm să-i îndrumăm în arta confecționării bijuteriilor fantezie și peste vară, la Fabrilabo. Organizare: 4 sed… »
Continua

Atelier de filosofie

”Toți copiii sunt filosofi înnăscuți.” Filosofia este un exercițiu excelent în dezvoltarea abilităților verbale, ne învață să ascultăm cu atenție opiniile altora, să le respectăm și să le formulăm pe ale noastre într-o manieră mai clară, apărându-le argumentat în fața celorlați. Privim filosofia ca pe un mod de a crea un simț al comunității și al cooperării, legând în cele din … »
Continua

Atelier de limba germană

”Cine nu cunoaşte limbi străine nu are idee despre propria limbă.” (Goethe) Continuăm aventura învățării limbii germane prin joc în 6 ședințe timp de două săptămâni. Micuții pornesc într-o călătorie în epoca medievală, deprind bunele maniere de la prințese, își însușesc valori morale specifice cavalerilor și descoperă tainele simbolurilor heraldice. Copiii vor asculta legende m… »
Continua

Atelier de artă pentru copii

Pentru copii, pictura este un mod plăcut de a petrece timpul liber și de a se exprima. Este o activitate ce dezvoltă în timp gândirea creativă și consolidează atenția. Începând de joi 13 octombrie, Fabrilabo în parteneriat cu Agora Art Studio își propune să descifreze arta pe înțelesul copiilor! Ședințele sunt practice și vor aborda diferite teme (natură statică, peisaj, portre… »
Continua

Atelier modelare și printare 3D

Învățăm împreună să pătrundem tainele modelării și printării 3D, o tehnologie destinată celor care vor să-și exprime creativitatea, să realizeze cu ușurință obiecte din propria imaginație, de la simple jucării, obiecte decorative sau accesorii utile până la proiecte complexe. Atelierul 3D este dedicat copiilor de 9 – 15 ani și este organizat ca modul de 6 ședințe. Fiecare… »
Continua

Ateliere de gătit pentru copii „Mini Zucchini”

Sâmbătă 12 noiembrie, între 10.00 și 11.00, seria atelierelor de gătit Mini Zucchini continuă la FABRILABO. Iulia le rezervă copiilor surpriza de a pregăti brioșe calde cu arome de ciocolată și fructe de pădure. Lăsând apoi frâu liber imaginației, fiecare copil își va decora brioșa în fel și chip, căci decoratul este activitatea preferată a copiilor în bucătărie, nu-i așa? Atel… »
Continua

Fabulafia vine la Fabrilabo

Fabrilabo în parteneriat cu Fabulafia, continuă seria evenimentelor prin care poveştile, ilustraţiile, jocurile prind viaţă spre încântarea copiilor.  Vineri 18 noiembrie, de la ora 14.30, atelierul din Str. Volga, Nr. 3 vesel găzduieşte lansarea revistei Fabulafia #5! Cu această ocazie, micuţii vor descoperi magia poveştilor în lectură şi desluşirea imaginativă a Alinei Darian… »
Continua

Povești în pași mici

Atelier de scriere creativă pentru copii De ce vrei să participi la acest atelier? Pentru că fiecare copil poartă în el propriile personaje și povești. Are nevoie doar de puțin ajutor pentru a învăța să le aducă la lumină! Ce beneficii vei avea în urma participării la acest atelier? Vei căpăta încredere în imaginația și subiectivitatea ta, înțelegând că ceea ce crezi și visezi … »
Continua

Sare și piper – Atelier de inspirație și schimbare

Adolescenţa şi lumile din care facem parte acasă, la şcoală pot aduce cu sine griji, stres, temeri şi dificultăţi în a ne înţelege sau a comunica cu ceilalţi: prieteni, colegi, părinţi, bătrâni arţăgoşi din autobuz. Şi, până la urmă, cine sunt aceşti „ceilalţi” şi cum putem interacţiona cu ei într-un mod plăcut? Vrem să ne simţim puternici şi încrezători, puternice şi încrezăto… »
Continua

Atelier de informatică și programare

Trăim în era informaţiei şi suntem înconjuraţi de tehnologie care acum 10-20 de ani ne uimea prin filmele Science-Fiction. Infrastructura tehnologică a evoluat la un nivel atât de înalt încât este la fel de vitală ca electricitatea. Termenul de IT ne fascinează pe toţi, deşi trebuie să recunoaştem, dincolo de computere şi telefoane mobile inteligente, pentru cei mai mulţi dintr… »
Continua

Atelier de gătit Mini Zucchini

Morcovi, nuci și glazură cu cremă de brânză sunt cea mai drăguță combinație pentru a încheia iarna. Alături de Iulia, copiii vor pregăti, apoi savura, un Mini carrot cake cuceritor! Atelierul este indicat copiilor de 5-10 ani, durează o oră și costă 50 lei. Înscrierile se fac prin formular aici. … »
Continua

IT Training

Alături de adolescenți, continuăm drumul pasionant și provocator al științei informaticii. Teorie matematică, aplicații de programare, gândire logică și joc… pentru toate gusturile! Acest atelier durează o oră și jumătate și costă 50 lei. Este coordonat de Cătălin Marin și face parte din modulul IT TRAINING derulat în perioada ianuarie-iunie 2017 la Fabrilabo. Pentru detalii și… »
Continua

Atelier Pixel Hobby

Ne pregătim de zor de Mărțișor lucrând felicitări inedite cu tehnica Pixel Hobby. Modele tandre și atenție sporită, căci… mămicile și bunicile sunt cele pe care le vom încânta cu rezultatul mânuțelor noastre! Acest atelier durează o oră și jumătate și costă 40 lei. Sunt bineveniți toți copiii, indiferent de vârstă, în baza unei înscrieri prealabile prin telefon 0770 343 827 sa… »
Continua

Atelier de povești

Demarăm un nou modul de scriere creativă cu Alina Darian, povestitoarea atât de îndrăgită de cei mici. Într-un format nou, dinamic și stimulativ pentru copii, personajele inventate de ei vor deveni eroii unor scenete pe firul narativ ales de copii. Povești debordând de imaginație vor umple atelierul spre satisfacția copiilor. Acest modul este format din 3 ședințe (25 februarie… »
Continua

Călătoria interioară

Miercuri 22 martie, de la ora 18.00, Fabrilabo te invită la călătorie! Alături de Andra Bolohan, medic pediatru și psiholog, vei descoperi câte ceva din lumea ta interioară, vei explora resurse și capacități în urma întâlnirii cu fricile, furiile, neputințele sau dezamăgirile tale. Dându-ți voie să afli mai multe despre tine, vei afla cum poți construi relații sănătoase cu ceil… »
Continua

Atelier de Reciclare creativă

Sâmbătă 1 aprilie, reciclăm și ne distrăm afară, la soare și lumină naturală! De la 10.00, din foi colorate, fetru, foarfecă, lipici și un carton golit de ouă vom confecționa o minunăție de jucărie, numai bună de ademenit Iepurașul de Paști. Iar de la 11.30, refolosim chei vechi și meșterim un cuier vintage pentru întreaga familie. Copiii încep să-și lase amprenta pe obiectele… »
Continua

KidsOut