Fundația Calea Victoriei

Curs de vorbire în public

“Tare aş vrea să nu mă asculte azi profesoara”. De câte ori nu v-aţi auzit copilul spunând asta, deşi ştiaţi că are tema pregătită şi lecţia învăţată temeinic? Sau, dragi tineri, de câte ori nu aţi gândit asta, dar v-a fost teamă să le spuneţi părinţilor, ca nu cumva să creadă că nu aţi învăţat? Şi totuşi, ajuns în clasă, copilul speră să nu fie ridicat în picioare de profesor,… »
Continua

Atelier de Improvizaţie pe text (7-12 ani)

Vă propunem un antrenament distractiv şi constructiv pentru copii, în cadrul unui atelier de actorie şi improvizaţie care are ca suport dialogul. Improvizaţia pornită de la textul impus le va stimula celor mici creativitatea şi imaginaţia, punându-i în situaţii variate şi oferindu-le ocazia să urmărească diversitatea de reacţiişi să descopere modalităţi de adaptare la context.… »
Continua

Introducere în Istoria artei

Vă propunem un curs fascinant de istoria artei, cu Cosmin Ungureanu, o călătorie prin câteva secole din cronologia artei europene, folosind instrumentele şi rigoarea disciplinei umaniste.  Încercând să păstreze un echilibru cât mai stabil între popularizare şi informaţie de strictă specialitate, cursul vizează fixarea unor repere generale: artişti, evenimente, opere de artă cel… »
Continua

Curs de Iniţiere în Pictură

Te invităm la un curs introductiv pentru cei pasionaţi de pictură, cărora le lipseşte, poate, exerciţiul sau nu au mai practicat această artă de multă vreme. Alături de un artist plastic experimentat şi dedicat, poţi să-ţi exprimi creativitatea şi să-ţi cultivi talentul într-un spaţiu relaxat, în compania culorilor, luminii şi a formelor care ne inspiră. Deşi la 1839 pictorul H… »
Continua

Storytelling în Public Speaking (3-7 iulie)

Fundația Calea Victoriei organizează in perioada 3 – 7 iulie Școala de vară Storytelling în Public Speaking. “Toate fiinţele umane se nasc cu nevoia de a asculta şi de a spune poveşti” – Harvey Cox Ai ascultat vreodată un discurs care aproape te-a făcut să plângi de emoţie? Dar un discurs atât de plictisitor, încât gândul îţi fugea la liste de cumpărături sau la planuri d… »
Continua

Atelier de teatru pentru copii (7-10 ani)

Atelier de teatru pentru copii (7-10 ani). Libertatea de exprimare stă la baza oricărui act creativ. Și nu numai a creației, dar și a sincerității față de noi și de cei din jurul nostru. Cred în improvizație ca fiind mijlocul cel mai potrivit prin care putem să ne exprimăm atât pe noi înșine cum suntem cu adevărat, dar și cele mai trăznite idei pe care nu avem curajul să le ver… »
Continua

Stil vestimentar pentru adolescenți (minim 12 ani)

Stil vestimentar pentru adolescenți (minim 12 ani) – De obicei, prima impresie pe care o avem despre o persoană pe care abia am cunoscut-o este vizuală, iar îmbrăcămintea joacă un rol foarte important în formarea ei. Prin felul în care ne îmbrăcăm, comunicăm celorlalți care sunt preocupările noastre, din ce mediu facem parte, ce activități desfășurăm, ce pasiuni, talente … »
Continua

Atelier de Machiaj pentru adolescente (min. 13 ani)

Atelier de Machiaj pentru adolescente (min. 13 ani):  Va propunem un curs intensiv de machiaj pentru adolescentele care doresc să învețe regulile esențiale care evidențiază frumusețea naturală, respectând specificul vîrstei și valorificând creativitatea și tendințele momentului. Cursul de machiaj durează trei ore, cu o pauză la mijloc, și se adresează adolescențelor care dores… »
Continua

Obiecte handmade de Crăciun – Atelier de pictură pe ceramică şi ceară

Obiecte handmade de Crăciun – Atelier de pictură pe ceramică şi ceară: Cling, cling! 🙂 Cu paşi mici, dar siguri, vacanţa de iarnă a pornit spre noi. Bucură-te de atmosfera caldă şi prietenoasă a sărbătorilor şi vino la Atelierul de obiecte decorative de Crăciun. Adu cu tine poftă de meşterit, ceva creativitate şi un strop de inspiraţie. Maria E. Bălan te va învăţa tehnici decor… »
Continua

Târgul de Crăciun – Cadouri şi delicatese culturale

Târgul de Crăciun – Cadouri şi delicatese culturale: Un Târg de Crăciun prietenos și cochet, cu lucruri de calitate, de la care să pleci cu cadouri originale și utile pentru majoritatea prietenilor tăi? Avem! Un loc confortabil și neaglomerat, în care să poți decide pe îndelete ce lucruri îți plac și ce cadou ar aduce mai multă bucurie celor dragi? Avem și asta! 🙂 Fundația Cale… »
Continua

Secretele piramidelor: Călătorie în Egiptul Antic (8-12 ani)

Secretele piramidelor: Călătorie în Egiptul Antic – Enigmatice, bătute de soarele deşertului, pline, spun legendele, de coridoare tainice şi camere secrete, piramidele ne stârnesc curiozitatea, dar şi pofta de aventură. Martore a mii de ani de istorie, ele spun povestea unei civilizaţii înfloritoare şi misterioase ce ne îndeamnă să o descoperim. Tărâm plin de legende, Eg… »
Continua

Atelier de dezvoltare personală prin teatru pentru copii (8-12 ani)

Atelier de dezvoltare personală prin teatru pentru copii (8-12 ani): Actoria este, fără îndoială, unul dintre mijloacele cele mai plăcute prin care un copil se poate dezvolta ca fiinţă socială şi sociabilă, deoarece se bazează pe joc. Pe parcursul întâlnirilor, urmărim antrenarea şi dezvoltarea atenţiei, a gândirii creative, a imaginaţiei active, dar şi dezvoltarea vocabularulu… »
Continua

Miraculosul cer înstelat

Atelier Miraculosul cer înstelat: Copii, vă invităm să participați la un atelier de astronomie interesant și amuzant, susținut de Adrian Șonka, coordonatorul Observatorului Astronomic “Amiral Vasile Urseanu” din București. Pe parcursul atelierului, micuții pasionați de astronomie și cei pur și simplu curioși să exploreze cerul înstelat al nopții vor parcurge o călătorie de mili… »
Continua
KidsOut

KidsOut