Lumea lui MOMO

Atelier de făcut pâinici pentru cei mici

De-a brutăritul – Atelier de făcut pâinici pentru cei mai mici (2-4 ani) Sâmbătă 7 mai la Lumea lui MOMO cu Andreea Stefan – instructor Lumea lui MOMO în Educație timpurie ora 10.00 – copii de 2-3 ani ora 11.30 – copii de 3-4 ani Aşa cum îi stă bine unei familii că a noastră proaspăt întoarsă din vacanţă, sâmbătă dimineaţă de la 10.00 şi 11.30 va invit… »
Continua

Emoţii mari la vârste mici

Emoţii mari la vârste mici sau cum îi ajutăm pe copii să-şi gestioneze emoţiile puternice Atelier de educaţie parentală cu Monica REU 14 Mai 2016, de la 10.00 la 15.00 Uneori, intensitatea cu care se manifestă în cei mici emoţii precum frică, furia, frustrarea, îngrijorarea sau tristeţea ne poate lasă dezarmaţi că părinţi. Alteori, emoţiile lor trezesc în noi trăiri puternice… »
Continua

Coşuleţe cu cireşe – atelier de modelat

Voi câte cireşe puteţi mânca o dată? Şi cum le preferaţi: roşii, purpurii, galbene aromate sau vişinii mai coapte? Şi pentru că ne aflăm în luna lui Cireşar nu puteam rata să sărbătorim cum se cuvine cel mai iubit fruct din toate timpurile : cireşele! Păi asta cum facem: vom modela dintr-o pastă aromată şi cu roşu colorată, dar mai ales în casă manufacturată un aluat moale şi p… »
Continua

Înainte de Grădiniţă – grup de integrare socială

Program de educaţie timpurie pentru copii de 2-4 ani în fiecare luni, marţi, joi şi vineri de la 10.00 la 12.00 Încă nu v-aţi înscris copilul la grădiniţă, dar vreţi totuşi să facă parte dintr-un grup, în care să se integreze, să socializeze, să înveţe prin joacă alături de alţi copii de aceeaşi vârstă cu el? Vreţi ca momentul desprinderii de voi să fie unul lin şi fără lacrim… »
Continua

Atelier de ceramică şi modelaj în lut

Din 23 octombrie, în fiecare sâmbătă de la ora 11.00 pentru copii de la 6 la 8 ani la Lumea lui MOMO Cum ai arăta dacă ai fi un animal fantastic? Dar dacă ai fi o plantă? – poţi fi un copac, o floare, o algă….tu ce alegi? Ce culoare ai avea, ai fi verde, roşu, multicolor, ai fi foarte mic sau dimpotrivă, ai trăi în apă, pe pământ sau atârnând parţial deasupra lui? Atelier… »
Continua

Înainte de Grădiniță

Grup de socializare şi dezvoltare abilităţi Joacă, socializare şi dezvoltare abilităţi tranziţie către grădiniţă. Program de Educaţie Timpurie pentru copii de 2-4 ani În fiecare luni, marţi, joi şi vineri de la 10.00 la 12.00 Încă nu v-aţi înscris copilul la grădiniţă, dar vreţi că totuşi să facă parte dintr-un grup, în care să socializeze, să se integreze într-o comunitate ş… »
Continua

Grupuri de joaca senzoriala si socializare

Explorarea senzorială este modul prin care copiii examinează, descoperă, numesc şi dau un sens lumii înconjurătoare. Şi cu atât mai mult este benefic să le oferim oportunităţi pentru joacă senzorială. În fiecare Marţi de la ora 10:00 pentru copii între 12 şi 18 luni În fiecare Miercuri şi Vineri de la ora 10:00 pentru copii între 36 şi 24 de luni Cu Andreea Ştefan, psiholog şi … »
Continua

Conectare prin joacă – Povestea pădurii

Dragi părinți și copii, suntem invitați cu mic cu mare la Conectare prin joacă – Povestea pădurii. Sâmbătă, 21 octombrie! ora 10.00 – Grupa de 2,5-3,5 ani ora 11.30 – Grupa de 3 -4,5 ani Mami, cum se naște o pădure la începutul începutului? Are și ea o mama și un tată? La început e și ea bebeluș? De unde vin copacii? Dar frunzele? Puiul meu drag, viața începe … »
Continua

Tabără de călărie, joacă, prietenie și empatie – ediția 4

Copiii cu vârste între 7 și 10 ani cunt invitați într-o  Tabără de călărie, joacă, prietenie și empatie la Pensiunea Potcova, Runcu. În primul rând și în primul rând, vă invităm dragi copii, să ne bucurăm impreună de vacanța voastră de toamnă. Cum? Păăi, simplu! Cu multă joacă în natură, cu drumeții și obraji rumeni, cu jocuri în echipă, cu alergat pe dealuri și păduri, cu lecț… »
Continua

Copilul între nevoi și dorințe, atelier pentru părinți cu Monica Reu

Copilul între nevoi și dorințe, atelier pentru părinți cu Monica Reu: Înțepenit în fața raftului de magazin, copilul vrea jucăria. Și o vrea acum! Și orice încercare a ta de argumentare a faptului că nu ești dispus să o cumperi se soldează cu o reacție vocală din partea lui.  Ce faci? O cumperi ca să nu declanșezi “o scenă”? Îl iei cu forța din fața raftului? Mai există și altă… »
Continua

Medierea conflictelor între copii, atelier cu Monica Reu

Pe 15 noiembrie, de la ora 17:30, suntem invitați la Medierea conflictelor între copii, atelier cu Monica Reu. Tocmai ce ai ajuns la locul de joacă din parc, iar copilul tău primește o lopățica în cap, și în secunda doi se pune pe plâns? sau Ești la o petrecere de copii, iar fiica ta se repede la sărbătorită și o îmbrâncește, ea cade și se pune pe urlat? toată lumea se uită la … »
Continua

Parteneri în parenting, cu Monica Reu

Parteneri în parenting: de la cuplu, la mamă și tată – Toți părinții parcurg un drum… un drum de la a fi ”doar noi doi” la ”noi și copiii”. Și pe parcursul acestei călătorii, ni se întâmplă uneori să ne pierdem pe noi înșine sau să pierdem din vedere relația cu partenerul de viață. Este posibil să descoperim că avem moduri foarte diferite de abordare a copiilor, ceea ce d… »
Continua

Atelier de meșterit mandale din fire de lână

Lumea lui Momo invită copiii cu vârste între 5 și 8 ani la un atelier de meșterite mandale din fire de lână, sâmbătă 25 noiembrie! Ce poți face cu 4 sau 6 bețe și 3 gheme de lână? O mandala mexicană sau una chiliană. De când am descoperit în această vară bucuria de a confecționa mandale, învățând meșteșugul de la un om frumos, am adunat în jurul nostru zeci de copii și părinți … »
Continua

Povestea Piticului Mili – teatru de masă și atelier de lampioane

Lumea lui Momo invită copii cu vârste între 3 și 5 ani la Povestea Piticului Mili – teatru de masă și atelier de lampioane. Toamna târziu, natura se începe a se retrage încet, încet, pregătindu-se pentru iarnă. Abundența toamnei, lumina și bucuria trăite în exterior se orientează acum spre înlăuntrul nostru. Petrecem mai mult timp în casă, stăm mult unii cu alții, lucrăm … »
Continua

Atelierele Crăciunului – Spiridușii lui Moș Crăciun (2,5-4,5 ani)

Atelierele Crăciunului – Spiridușii lui Moș Crăciun (2,5-4,5 ani):  Voi știați de spiridușii din Lumea lui Moș Crăciun, despre care se spune că îl ajută pe bătrânul generos, să pregătească sacii cu daruri fel de fel? Iar uneori stau de pază brăduților, ca nu cumva vreun copilaș somnoros să se trezească înainte de vreme și să strice socotelile Moșului. Cum nimeni nu știe … »
Continua

Christmas Gingerbread sau atelier de turtă dulce de Crăciun

Christmas Gingerbread sau atelier de turtă dulce de Crăciun – atelier de gătit turta dulce pentru copii de 2,5 – 4,5 ani și părinți laolaltă. ora 10.00 – 2,5-3,5 ani ora 11.30 – 3,5-4,5 ani Oare cui nu îi plac turtele dulci cu scorțișoară, cardamon, nuci, fructe uscate si alune de pădure? Și toate aromele care se răspândesc in toată casa, umplându-ne năr… »
Continua

Atelierele Crăciunului – Globuri din lână toarsă, ca pe vremea străbunicilor

Atelierele Crăciunului – Globuri din lână toarsă, ca pe vremea străbunicilor: Voi știați că împodobirea Bradului este cel mai indrăgit și mai vechi obicei de Crăciun? Pentru că adună toată iubirea familiei în juru-i, toată bucuria și magia dăruirii. După ce ani la răndul, oamenii și-au împodobit brazii de Crăciun cu mere, nuci, turtă dulce, crenguțe de măcese..au urmat gl… »
Continua

Coșulețe pentru păsărele, de agățat pe rămurele

Coșulețe pentru păsărele, de agățat pe rămurele – Mami, ce fac pasările iarna? Unde dorm si mănîncă ele? Oare le este frig, cu ce se învelesc? Au și ele o mămică care le îngrijește, le mângâie și le iubește?  Până și tu, dragă mamică sau tătic, atunci cînd privești pe fereastra la natura înghețată, te gândești la păsărelele rămase in tărîmurile noastre până la primavară s… »
Continua

Magie la borcan – conectare și joc

Şi vouă vă place iarnă, aşa-i? Şi nouă. Şi vouă v-ar plăcea să ţină până la vara, aşa-i? Şi nouă. Şi vouă v-ar plăcea să o duceţi în casă şi să nu se topească nici la 40 de grade, aşa-i? Şi nouă. Şi vouă v-ar plăcea să ne jucăm sâmbătă această de-a iarnă, aşa-i? Şi nouă. Şi vouă vă plac magiile, aşa-i? Şi nouă. Atât de multe întrebări şi răspunsuri în consens, însă tot ce m… »
Continua

Tabără de iarnă cu Lumea lui MOMO (7-12 ani)

Tabără de iarnă cu Lumea lui MOMO (7-12 ani): Salutare prieteni!! Pregătim o nouă tabără de copii, intre 4 și 9 februarie, în vacanța intersemestrială a ciclului primar (7-12 ani). Ca mai toate taberele noastre o să fie cu multă joacă și interacțiune de grup utilizănd resursele comunicării non-violente, cu săniuș (avem părtie mare chiar in spatele casei) iar ca activităti de ba… »
Continua

De Mărțișor – atelier de conectare, joacă pentru copii de 2-4

De Mărțișor – atelier de conectare, joacă pentru copii de 2-4: Se spune ca Soarele a coborât pe Pământ în chip de fată preafrumoasă. Dar un zmeu a furat-o și a închis-o în palatul lui. Atunci păsările au încetat să cânte, copiii au uitat de joacă și veselie, și lumea întreagă a căzut în mâhnire. Văzând ce se întâmplă fără Soare, un tânăr curajos a pornit spre palatul zmeu… »
Continua

Emoții Mari la Vârste Mici sau cum ne ajutăm copiii să-și gestioneze emoțiile puternice

Emoții Mari la Vârste Mici sau cum ne ajutăm copiii să-și gestioneze emoțiile puternice: Uneori, intensitatea cu care se manifestă în cei mici emoţii precum frica, furia, frustrarea, îngrijorarea sau tristeţea ne poate lăsa dezarmaţi ca părinţi. Alteori, emoţiile lor trezesc în noi trăiri puternice. Ce putem face în momente de intensitate emoţională ale copiilor pentru a fi o i… »
Continua

Ateliere de Paști, pentru mici și mari poznași 2,5-4,5 ani

Ateliere de Paști, pentru mici și mari poznași 2,5-4,5 ani – Chiar dacă primăvara se joacă cu noi, ascunzându-se ba dupa un nor, ba dupa un fir de aer rece, ba se întrece cu ploaia și chiciura trimise în dar de Mama Iarnă, noi tot ne bucuram de ziua mai lungă si timpul generos de joacă, de copacii înmuguriți, de branduse, viorele, narcise si lalele. În curând, cei mai mul… »
Continua

Eu si Mami – grup de joacă și explorare senzorială (12-24 luni)

Eu si Mami – grup de joacă și explorare senzorială (12-24 luni) Cum e lumea copilului mic ? Dacă vreți să știți cum se vede lumea de la nivelul unui copil de 1 an, întindeți-vă pe covor și priviți în jur. Apoi ridicați-vă ușor pe coate și începeți să înaintați. Veți descoperi lucrurile din cu totul altă perspectivă. Iar dacă vreți să înțelegeți de ce copilului nu-i place … »
Continua

KidsOut