Muzeul Național al Satului "Dimitrie Gusti"

Tabăra de creaţie ,,Vara pe uliţă“

Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” a deschis luni, 4 iulie 2016, Tabăra de creaţie„Vara pe uliţă”, ediţia a XXIV-a, program ce se va desfăşura în perioada 4 iulie – 12 august 2016 și care face parte din programul pedagogic Vacanță la Muzeul Satului. În prezența Doamnei Director General Conf. univ. dr. Paula Popoiu și a Excelenței Sale Domnului Kisaburo Ishii Ambasadoru… »
Continua

Atelier gătit bomboane raw pentru copii

Şcoala de Japoneză Sakura şi Solaris – Belşug din natură invită copiii şi părinţii la atelierul de gătit bomboane raw fără zahăr şi confecţionat semne de carte. Atelierul va avea loc marţi, 19 iulie, ora 13:00 la Muzeul Naţional Al Satului „Dimitrie Gusti” în Foişorul de Vară, în intervalul orar 13:00 – 15:00. La atelier pot participa copii şi adolescenţ… »
Continua

Marea atașare București 2016

În fiecare an, între 1 şi 7 August, sărbătorim Săptămâna Internaţională a Alăptării, pentru a promova, proteja şi susţine alăptarea. Asociaţia de Pediatrie şi Consultanţă în Alăptare, în parteneriat cu Photography Studio şi Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”, vă invită sâmbătă, 6 August 2016, ora 10:00, în straie naţionale, să ne alăturăm miilor de mame şi … »
Continua

La muzeu de sărbători

La muzeu de sărbători: Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” organizează, în fiecare weekend din perioada 25 noiembrie – 17 decembrie 2017, ateliere pentru copii dedicate sărbătorilor de iarnă, cu scopul de a-i face pe cei mici să cunoască patrimoniul etnologic românesc, dar și de a educa și forma publicul pentru cultură și respectarea valorilor tradiționale. Ateli… »
Continua

Căsuța cu povești la Muzeul Satului

Căsuța cu povești la Muzeul Satului: Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” organizează, în perioada 11 noiembrie – 17 decembrie 2017 ateliere de week-end pentru copii (5-10 ani). Scopul acestor ateliere este acela de a promova poveştile şi basmele româneşti. Cei care ne vor ajuta să facem acest lucru sunt actorii, scriitorii şi copii. … »
Continua

Florile dalbe

Florile dalbe la Muzeul Satului: Vă invităm la Festivalul de datini și obiceiuri de Crăciun și Anul Nou -Am venit să colindăm „Florile dalbe”! Ca în fiecare an, evenimentul îşi propune refacerea atmosferei satului tradiţional în preajma sărbătorilor de Crăciun şi Anul Nou prin prezentarea unor obiceiuri şi ritualuri. Data: 17 decembrie; Ora: 9:00 – 17:00; … »
Continua

1 Iunie De-a bușilea prin Muzeul Satului – Concurs cu premii

1 Iunie De-a bușilea prin Muzeul Satului – Concurs cu premii: O nouă ediție a concursului de bebeluși cu premii „De-a bușilea prin Muzeu” are loc de Ziua Copilului la Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti”. De 1 iunie copii de toate vârstele din București și din țară sunt așteptați la o serie de evenimente „sportive”, artistice și … »
Continua

La porțile Soarelui. Sânzienele

La porțile Soarelui. Sânzienele: Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” vă invită pe 23 și 24 iunie la evenimentul „La porțile Soarelui. Sânzienele” să redescoperim împreună obiceiurile de înnoire a timpului practicate în această perioadă. Invitați speciali la ediția din acest an vor fi Corul Bisericesc din Ermioni și Corul Primăriei din Trikala, ambele din Grecia. Sărbăto… »
Continua

KidsOut