SAGA Kid

Vara asta se poartă Taberele Urbane!

Creșterea poluării va lua copiilor dreptul de a se bucura de aer curat și de a se juca in siguranță afară. E nevoie să conștientizăm o dată cu ei importanța unor acțiuni care să ne ajute pe termen lung. Timp de o săptămână vom povesti cu copiii și cu cei experimentați în domeniu despre satisfacerea nevoii existente și despre impactul asupra vieții noastre. Exersand rolul unui … »
Continua

Tabăra urbană SAGA Kid

Oare știm cât de important e focul în viața noastră? Timp de o săptămână vom povesti cu copiii și cu cei experimentați în domeniu despre foc, la ce ne folosește, cum îl producem și când și cum el poate deveni dăunător. Punându-ne în rolul unui Pompier, vom afla cât mai multe lucruri despre foc și vom înțelege rolul lui în viața noastră. Luni– excursie tematică în București, di… »
Continua

Tabăra urbană SAGA Kid 18 – 22 Iulie

Suntem apă și suntem înconjurați de apă. Apa hidratează, curăță, transportă. Timp de o săptămână vom povesti cu copiii și cu cei experimentați în domeniu despre apă, de ce avem atâta nevoie de ea, cum reducem poluarea oceanelor și cum o păstrăm și pentru generațiile următoare. Punându-ne în rolul unui scafandru, vom afla cât mai multe lucruri despre apă și vom înțelege rolul e… »
Continua

Tabăra urbană SAGA Kid 25 – 29 Iulie

Învățăm să avem grijă de noi înșine, de corp, minte și suflet! Timp de o săptămână vom povesti cu copiii și cu cei experimentați în domeniu despre emoții, sentimente și comportamente, toate aceste trăiri care dau culoare vieții noastre și pe care le numim, generic, suflet. Vom învăța nu doar să le identificăm, ci și să știm ce să facem cu ele atunci când vin peste noi. Punându… »
Continua

Tabăra urbană Saga Kid

Descoperim Bucureştiul la SAGA De Vară! Continuăm seria Taberelor Urbane de care ne bucurăm din plin şi îi aşteptăm pe copiii între 6 -14 ani într-o călătorie prin Bucureştiul nostru drag începând cu 15 august! Vom vizita şi vom vorbi despre locuri mai puţin cunoscute, vom propune copiilor proiecte care să îi facă să iubească oraşul în care trăiesc şi, în acelaşi timp, vom avea… »
Continua

Saga de Vară – Rutina Şcolară

Am creat programul SAGA de Vară – Rutina Şcolară din lunile august şi septembrie gândindu-ne la nevoile şcolarului care a întrerupt cadenţa respectată în timpul anului şcolar. Ne-am propus să usuram trecerea de la relaxarea vacanţei mari către rutina şcolară prin intermediul programului bine structurat, alternării activităţilor şi împrospătării cunoştinţelor, fără să avem un ri… »
Continua

Tabăra Urbană Sunt eu, mă vedeți?

Tabăra Urbană Sunt eu, mă vedeți? –  Tema acestei Tabere Urbane se referă la „vocea mea” și la modul meu unic în care comunic, în care mă prezint și mă raportez la lume. Copiii se exprimă mereu, chiar și când nu folosesc cuvinte. Noi, cei din jur, suntem cei care nu întotdeauna reușim să vedem sau să înțelegem mesajele lor sau alegem să gândim sau să acționăm … »
Continua

Cine este responsabil pentru ca eu să am o zi bună?

Cine este responsabil pentru ca eu să am o zi bună? –  La baza autocontrolului stau autocunoașterea și voința. Unii copii știu și exprimă clar ceea ce vor, alții ezită sau o fac foarte vag. Uneori felul în care exprimă ceea ce își doresc nu vine tocmai în avantajul lor sau în respectarea nevoilor celorlalți. Zilnic sunt puși în fața unor alegeri care îi pun la încercare ș… »
Continua

Cât de departe pot merge?

Cât de departe pot merge? – În această săptămână de Tabără Urbană vom povesti despre cum perseverența este ceea ce face imposibilul posibil, posibilul-probabil și probabilul sigur. Urmărim dezvoltarea abilității de a vedea dincolo de aparențe, de a lupta atunci când lucrurile merg greu, de a încerca să căutăm abordări diferite atunci când soluțiile găsite nu sunt suficien… »
Continua

Care este rolul meu, de ce am venit pe această planetă?

Care este rolul meu, de ce am venit pe această planetă? –  În această săptămână de Tabără Urbană vom crea pentru copii momente cheie în care vor afla care este rolul lor în societate, în afara familiei, cum se raportează la lumea din jurul lor, cum experimentează diversele împrejurări, cum o cunosc prin intermediul simțurilor și o exprimă prin cuvinte.   De unde am pornit… »
Continua

Cum cunosc lumea?

Cum cunosc lumea? –  În această săptămână de Tabără Urbană vom povesti despre încrederea în propria valoare, despre capacitatea de a fi sensibil la stările, sentimentele și emoțiile celorlalți, despre cooperare în grup și capacitatea de a-i face pe ceilalți să dea tot ce au mai bun din ei. Jocurile și activitățile sunt gândite penru a-i învăța pe copii să facă față schim… »
Continua

Ce nu mă doboară, mă întărește?

Ce nu mă doboară, mă întărește? – În această săptămână de Tabără Urbană vom învăța prin jocuri cum antrenăm „mușchii” responsabili de performanță, cum ne păstrăm dorința de a ajunge la capăt, de a reuși, ce facem atunci când eșuăm sau nu ajungem la rezultatul dorit. Vom folosi jocuri, discuții deschise, proiecte și vom invita oameni inspirationali care să ne î… »
Continua

Mă accepți așa cum sunt?

Mă accepți așa cum sunt? –  Pornind de la nevoia bazală, aceea de apartenență, copiii vor înțelege mai bine că este mai întâi nevoie să se iubească și să se accepte pe sine, pentru că mai apoi să fie acceptați de ceilalți și să se integreze în diferite grupuri. Cât și ce sunt dispuși cei din jurul nostru să accepte? Asta rămâne să descoperim împreună.  De unde am pornit? … »
Continua

Vântul simte frigul?

Vântul simte frigul?: Am decis să dedicăm această săptămână unor activități despre descoperirea sinelui și a mediului înconjurător prin intermediul artei și al experimentelor. Prin activitățile alese ne dorim să le oferim copiilor idei elementare despre existența umană, oportunități de a-și aprecia rădăcinile în univers, de a-și simți locul în contextul actual și de a îmbrățișa… »
Continua

KidsOut