Seneca AntiCafe

Povești din Hârtie

Cum ar fi lumea fără hârtie? Cum ar fi viața ta fără obiectele tale din hârtie? Ce s-ar întâmpla cu poveștile? Sunt întrebări pe care ni le vom pune împreună la atelierul Povești din hârtie, la Seneca Anticafe (strada Arhitect Ion Mincu, nr.1, București), un loc frumos plin de povești, dar și de alte lucruri folositoare pe care vă invităm să le descoperim împreună. Povești din … »
Continua

Ateliere de vacanţă

Ateliere de vacanţă pentru copii între 7 şi 12 ani care vor să îşi pună imaginaţia şi creativitatea la încercare împreună cu Alina Darian, povestitoarea care le-a adus aventurile unor personaje ca „Dafina în regatul pădurilor” şi „Dragonul care iubea ceaiul”. Serii de 5 ateliere de luni până vineri la Seneca AntiCafe Module 11-15 iulie, 18-22 iulie, 25-2… »
Continua

Cine au fost Einstein și Newton?

SCIENCE MEETS SMART KIDS Cine au fost Albert Einstein și Isaac Newton? Cele mai mari genii ale tuturor timpurilor, sau doi bărbați singuratici care au încercat sa transforme metalele în aur sau să descopere bomba atomică. Dacă vrei să afli o mulțime de lucruri interesante despre cei doi savanți te așteptăm duminică, 2 octombrie, ora 11.00, la Seneca AntiCafe (Strada Arhitect Io… »
Continua

Mincii Arhitecți #1 Macheta unei piețe urbane

Atelierul 5 lansează { Mincii Arhitecți }, seria de workshop-uri de arhitectură pentru copii. Atelierele vor fi găzduite de Seneca AntiCafe și au ca scop stimularea creativității și dezvoltarea/antrenarea vederii în spațiu. În cadrul primului atelier mincii arhitecți vor realiza macheta unei piețe urbane construind din desfășurate geometrice locuințele adiacente acesteia. Mache… »
Continua

Atelier gratuit de experimente trăznite

Nu este o păcăleală de 1 Aprilie!  Dacă ai între 10 şi 14 ani, vino împreună cu părinţii să petreci două ore de distracţie şi experimente trăznite alături de noi. Locurile sunt limitate, aşa că grăbeşte–te! Trimite-ne un email la contact@laboratorul-traznit.ro sau sună la 0731 372 489. … »
Continua

Science MEETS SMART KIDS: Cum se face un Univers?

Editura PANDORA M participă anul acesta la BUCHAREST SCIENCE FESTIVAL, cel mai important eveniment de promovare a științei din România, cu un workshop spectaculos dedicat tuturor celor interesați de Univers. Dacă vrei să afli o mulțime de lucruri interesante despre Univers, de la Big Bang și viețile stelelor până la suișurile și coborâșurile explorării spațiale, te așteptăm SÂM… »
Continua

Lansare de CARTE – Sunt la școală. Cum mă simt?

Lansare de CARTE: Sunt la școală. Cum mă simt? – Al doilea volum din seria Recunoaște Emoția, cartea Sunt la școală. Cum mă simt? se adresează copiilor cu vârste între 7 și 10 ani și poate fi citită direct de aceștia. Copiii, părinții, învățătorii, sunt cu toții invitați să facă cunoștință cu Papucul, personajul principal al cărții , precum și cu aventura lui în cadrul șc… »
Continua

„Crăciunul” – proiecție de film și atelier pentru copii

„Crăciunul” – proiecție de film și atelier pentru copii: Vă invităm la lansarea cărții „Crăciunul” a regizorului rus Mihail Aldașin, care va avea loc într-un spațiu dichisit și primitor: Seneca Anticafe. Vom participa împreună la proiecția filmului care stă la baza cărții, vom face o incursiune în istoria artei cu ajutorul ilustrațiilor lui Aldașin și ghidajul criticului … »
Continua

Lansare „Supa de pietre” de Iulia Iordan

Lansare „Supa de pietre” de Iulia Iordan: Iulia Iordan a rescris o poveste veche și i-a dat gust nou: gustul prieteniei. Curioși să gustați? 🙂 Vă invităm ca sâmbătă, 12 mai, ora 11:00, să faceți cunoștință cu Smaranda și Petru, cele două personaje ale cărții „Supa de pietre”. Smaranda este veselă și sociabilă, Petru este timid, singuratic și respins de noii săi col… »
Continua

Expoziție desene „Prietenul tăcut” – Seneca Anticafe

Expoziție desene „Prietenul tăcut” – Seneca Anticafe: Desenul pentru Cristian e un prieten de nădejde, demult, de tare demult, de când era copil. L-a însoțit în descoperirile copilăriei, în zbuciumul adolescenței, în căutările începuturilor tânărului adult. Desenul era mereu acolo ca un martor tăcul al liniștii sale, dar și al multelor neliniști, ca un prieten de n… »
Continua

Ce punem în frigider? Cu Marco Pizzuti

Ce punem în frigider? Cu Marco Pizzuti – „NU MÂNCA AIA, CĂ NU E BUNĂ!” Așa ne spuneau părinții când eram mici, curioși și voiam să gustăm orice vedeam în fața ochilor. Acum am crescut și nu ne mai zice nimeni ce e bun de mâncat și ce nu. Suntem destul de mari încât să ne facem propriile alegeri alimentare avantajoase. …Așa o fi? Reușim oare să vedem suficient de cla… »
Continua

KidsOut