Teatrul Țăndărică

Întâlniri Interactive – Teatrul Țăndărică

Întâlniri și sesiuni interactive susținute de specialiști din diferite domenii oferă acces copiilor și părinților la informații utile pentru dezvoltarea unui comportament rațional și echilibrat. Sesiunile interactive abordează teme de interes general, de la însușirea unui comportament preventiv, până la terapia cu animale de companie, au loc în fiecare zi de weekend și durează … »
Continua

Atelier de Construcție Păpuși

Atelier de Construcție Păpuși reprezintă un produs marca Stagiunea Țăndărică Altfel. Aceste ateliere îi introduc pe copii în culisele teatrului oferindu-le ocazia să vadă care sunt pașii pe care trebuie să îi urmeze pentru a realiza un spectacol de animație. Vor vedea cum se strunjește lemnul, cum se sculptează păpușile, cum se confecționează costumele și decorurile dar și cum … »
Continua

Păcală

  Erou popular, sursă de inspiraţie pentru Creangă şi Slavici, Păcală adună înţelepciunea şi umorul omului simplu, muncitor, doar aparent prostuţ. Păcală este pus în situaţii diverse, comice, se luptă cu reprezentanţii societăţii civile, jandarm, popă, încercând să-i pedepsească conform justiţiei populare. În cele din urmă, sfârşeşte prin a fi el însuşi păcălit. La ŢĂNDĂRI… »
Continua

Capra cu trei iezi

În spectacolul Capra cu Trei Iezi apar actori la vedere, păpuşi mari şi măşti, într-un decor ce sugerează lumea satului românesc. Regizorul a tratat textul clasic în linie accentuat folclorică, de la decor sau costumele stilizate ale personajelor, la diferitele obiecte sau la linia melodică. Este un mod de a ne aduce aminte de rădăcini. După: Ion Creangă Adaptarea: Cristian Pe… »
Continua

Ursul păcălit de Vulpe

Ursul păcălit de Vulpe: A fost odată o vulpe care nu era mai brează decât alte vulpi viclene. Ea căuta mereu să facă rost de hrană fără bătaie de cap. Într-o zi, vulpea culese de pe drum mult peşte, căzut din căruţa prea plină a unui pescar. Iar când ursul i-a cerut puţin peşte, l-a minţit spunându-i că ea l-a prins. Apoi l-a învăţat cum să procedeze spre a prinde şi el. I-a s… »
Continua

Jack și Vrejul de Fasole

Un băieţel pus pe şotii dar cu suflet mare, dornic să-şi ajute mama, reuşeşte prin forţa magică a unui vrej de fasole fermecat să ajungă pe tărâmul Uriaşului, pe care îl învinge cu isteţime şi curaj. Îşi răzbună astfel tatăl (pierdut cu mult timp în urmă în ţara Uriaşului) şi asigură un trai decent pe viitor familiei sale. Veniţi să îl vedeţi la Teatrul „Țăndărică”, să-i fiţi a… »
Continua

Punguța cu doi bani

Ca mai toate poveştile lui Creangă şi Punguța cu doi bani începe cu formula obișnuită a basmului popular: a fost odată… și se încheie la fel: am încălicat pe o şa şi v-am spus povestea aşa… Personajele sale provin ca şi în „Capra cu trei iezi” din rândul animalelor. Astfel că, deliciul şi hazul este dat de isteţimea animalelor care, în plan simbolic, gândesc, vorbesc, acţ… »
Continua

Cum să ne ajutăm copiii să aibă succes

Teatrul Țăndărică vă invită miercuri, 18 mai, la ora 18 00, la sediul din Lahovari, la conferința “Cum să ne ajutăm copiii să aibă succes în viață “ care se va desfășura în cadrul celei de-a V-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru pentru Copil și Întreaga Familie “Teatru, Stradă și Copil”. Atât părinții, bunicii cât și persoanele implicate în creșterea sănătoasă și ar… »
Continua

Ţăndărică ImPuls

ImPuls / Festivalul Internaţional al Teatrului Contemporan de Animaţie Teatrul Țăndărică din Bucureşti, susţinut financiar de Primăria Municipiului Bucureşti şi de Consiliul General al Municipiului Bucureşti, organizează, în parteneriat cu UNIMA România, cea de-a XII-a ediţie a Festivalului internațional al teatrului contemporan de animație – ImPuls. Evenimentul se va desfăşura… »
Continua

ImPuls – Festival al Teatrului de Animație

Atenţiune, atenţiune! Urmează un comunicat important pentru ţară! Sâmbătă, 19 noiembrie Ţăndărică ridică cortina „Festivalului Internaţional al teatrului contemporan de animaţie Impuls”! Pentru a achiziționa bilete, dar și pentru a afla mai multe detalii, accesați site-ul http://www.teatrultandarica.ro/. … »
Continua

Festivalul Internațional al Teatrului Contemporan de Animație ImPuls, ediția XIII

Teatrul de Animație Țăndărică vă anunță începerea Festivalului Internațional al Teatrului Contemporan de Animație ImPuls, Ediția a XIII-a. Evenimentul se va desfășura în perioada 17-27 noiembrie 2017. ImPuls, cel mai important festival de teatru de animație din România, vă oferă oportunitatea de a vedea 32 de spectacole din China, Danemarca, Franța, Germania, Grecia, Israel, It… »
Continua

„Micul Prinț – o întâmplare” – Experiment performativ cu marionete virtuale

În perioada 17-19 noiembrie, toți copiii sunt invitați la „Micul Prinț – o întâmplare” – Experiment performativ cu marionete virtuale, în cadrul teatrului de animație Țăndărică. Coordonator workshop: Gabriel Apostol Atelier susținut de Mona Toncu și Raluca Rădulescu. Povestea binecunoscută a Micului Print este transpusă și adaptată într-o manieră inovativă, direct din mâinile c… »
Continua

Atelier de jocuri teatrale și construcție de marionete

Atelierele de jocuri teatrale și construcție de marionete îi introduc pe copii în culisele teatrului oferindu-le ocazia să vadă care sunt pașii pe care trebuie să îi urmeze pentru a realiza un spectacol de animație. Vor vedea cum se strunjește lemnul, cum se sculptează păpușile, cum se confecționează costumele și decorurile dar și cum se mânuiesc marionetele. Program desfășurar… »
Continua

Frumoasa și bestia, Teatrul de Păpuși Gulliver, Galați

Frumoasa și bestia, Teatrul de Păpuși Gulliver, Galați – O poveste foarte îndrăgită de copii, care nu putea să lipsească din repertoriul Teatrului Gulliver. Spectacolul este o lecție de devotament şi sacrificiu pe care fiica cea mică îl face pentru tatăl său, Bernardo. Aceasta acceptă să se ducă la palatul Bestiei pentru a-şi salva tatăl, care furase un trandafir din gră… »
Continua

Micul Prinț – o întâmplare. Experiment performativ cu marionete

Micul Prinț – o întâmplare. Spectacol -experiment performativ cu marionete virtuale (Anima Studio Țăndărică) Coordonator workshop: Gabriel Apostol Atelier susținut de Mona Toncu și Raluca Rădulescu. Povestea binecunoscută a Micului Print este transpusă și adaptată într-o manieră inovativă, direct din mâinile copiilor, ce devin actori și mânuitori. Workshop-ul aduce împreună nou… »
Continua

Klasse, Klasse, Compania de Teatru Strahl, Germania

Klasse, Klasse analizează tipologiile elevilor de școală: tocilarul, copilul popular și prietenii săi, cel mai frumos din școală, bătăușul, sportivul, visătorul, clovnul clasei, apărătorul celor slabi, profesorul sever și cel degajat. Într-un colaj fascinant, sunt evidențiate conflictele zilnice cu ritm, spirit și poezie. Folosindu-se de măștile confecționate de regizorul spec… »
Continua

Igiena dentară cu dr. stomatolog Alexandrescu Zoe Beatrice

Duminică 19 noiembrie, suntem invitați la teatrul Țăndărică (Sala Țăndărică), să descoperim mai multe despre Igienta Dentară. Evenimentul este susținut de dr. stomatolog Alexandrescu Zoe Beatrice și face parte din programul Festivalului ImPuls 2017. Data: 19 noiembrie Ora: 11:00-12:00 Mai multe informații sunt disponibile pe www.teatrultandarica.ro … »
Continua

Mica Vrăjitoare, Teatrul de Păpuși Prichindel

Mica Vrăjitoare, Teatrul de Păpuși Prichindel, Alba Iulia (Sala Țăndărică) pe 19 și 20 noiembrie.  5+, 50 min. Regie: Todor Valov Scenografie: Hristina Nedeva Dramatizare: Emiliya Ivanova-Malenova Traducere dramatizare: Raluca Tulbure Muzică: Plamen Mirchev Distribuție: Viorica Boda, Piekny Ghiciuc, Teodora Popa, Irina Melnic, Ramona Mincu Benchea, Mădălin Costea, Cătălina Mihă… »
Continua

Spectacol Cine ești tu?

Spectacolul de teatru Cine ești tu? rulează pe 21 noiembrie la Teatrul de Animație Țăndărică (Anima Studio Țăndărică). Vârsta minimă și durată spectacol: 2+, 40 min. Adaptare după motive din basmul Pisicuța indisciplinată de L. Bjelisei Scenariu și regie: Romano Bogdan (Croația) Asistent regie: Davor Dokleja Scenografie: Rusa Trajkova Muzică: Bojan Miljancic Distribuție: Olga B… »
Continua

Copilăria în siguranță

Pe 18 și 25 noiembrie suntem invitați la Teatrul Țăndărică să dezbatem subiectul Copilăria în siguranță – întâlnire cu Inspectoratul General al Poliției Române.  Evenimentul face parte din programul festivalului ImPuls și se va desfășura în sala Țăndărică.  Data: 18 noiembrie, ora 11:00-12:00 25 noiembrie, ora 11:00-12:00 Mai multe informații sunt disponibile pe www.teat… »
Continua

Hainele cele noi ale împăratului, Teatrul Municipal Bacovia

Hainele cele noi ale împăratului, Teatrul Municipal Bacovia, Bacău rulează la Teatrul de Animație Țăndărică (Sala Țăndărică), pe 22 noiembrie. Vârstă minimă și durată spectacol: 3+, 60 min. Regie: Ciprian Huțanu Scenografie și păpuși: Gavril Șirițeanu Muzică: Ciprian Manta Distribuție: Mihăiță Cornea, Andreea Sandu, Laurențiu Budău, Adrian Costraș, Alina Neagu, Tiberiu Gabor-Bi… »
Continua

Noone`s land, Teatrul de Păpuși Merlin, Grecia

Noone`s land, Teatrul de Păpuși Merlin, Grecia rulează pe 22 noiembrie la Teatrul de Animație Țăndărică (Sala Țăndărică). Vârsta minimă și durată spectacol: 4+, 45 min. Regie: Dimitris Stamou Scenografie: Dimitris Stamou, Demy Papada Muzică: Konstantinos Stamou Distribuție: Ilaria Comisso, Yvone Vassos, Rakel Rives, Boana Jankovic Vom descoperi visul, creativitatea și puterea … »
Continua

Ridichea uriașă, Teatrul Arlechino, Brașov

Ridichea uriașă, Teatrul Arlechino, Brașov va rula pe 23 noiembrie, la Teatrul de Animație Țăndărică (Sala Țăndărică). Vârsta minimă și durată spectacol: 2+, 50 min. Regie: Delia Gavlițchi Scenografie și costume: Marian Sandu Muzică: Corina Sârbu Distribuție: Petronela Rujan, Manuela Zaharie, Alexandru Dobrescu, Adrian Iuga, Adrian Stinghe Povestea noastră începe cu un nor călă… »
Continua

Cui i-e frică de Bau-Bau?

Spectacolul Cui i-e frică de Bau-Bau? rulează pe 24 noiembrie la Teatrul de Animație Țăndărică (Sala Țăndărică). Vârsta recomandată: 4+ Durata spectacol: 50 min Regie, scenariu, scenografie, muzică, light design: Ivica Šimić Scenografie: Emilia Furduiu Coregrafie: Violeta Dincă Distribuție: Olga Bela, Dan Codreanu, Ana Maria Bălescu, Adrian Alexandru Neculcea Totul este un joc,… »
Continua

KidsOut