Maitreyi

Maitreyi reprezintă una dintre distinsele opere ale autorului român Mircea Eliade. Cartea este ideală pentru adolescenți, dar și pentru părinți.

Povestea este rezultatul experienței indiene a autorului, prezentându-ne iubirea interzisă dintre doi oameni care aparțin unor culturi diferite: Allen și Maitreyi.

Încărcătura emoțională transmisă și specificul poveștii sunt punctele cheie ale acestei cărți, fiind la fel de actuale și în prezent, după mai bine de 7 decenii de la apariție. Tocmai aceste caracteristici reușesc să țină cititorul cu sufletul la gură, indiferent de vârstă.

Autenticitatea experiențelor și originalitatea replicilor sunt ceea ce m-au frapat la această carte, transformându-ne într-una dintre cărțile mele preferate din adolescență. Pe lângă capacitatea poveștii de a transmite cititorului „febra” întâmplărilor, aceasta este o adevărată savoare pentru cititori, introducându-i în specificul culturii indiene.

Varianta prezentată este publicată de Editura Humanitas, aparținând colecției Seria Eliade, fiind disponibilă atât online, cât și în librării.

Sursă foto: www.humanitas.ro

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut