Paste pregătite după o rețetă de familie

De fiecare dată când ne gândim la paste ne vine în minte un produs reprezentativ al bucătăriei italiene, însă lucrurile nu-s deloc așa simple. Originile acestui produs sunt puțin complicate, existând numeroase teorii în privința apariției pastelor.

Astfel, de-a lungul timpului, acest aliment a fost consemnat în gastronomia diverselor culturi ale lumii. Un rol important l-au avut culura chineză și cea arabă. Totuși, cea mai agreată dintre teorii susține că pastele au fost introduse în bucătăria italiană prin Sicilia, în timpul cuceririi sale de către arabi.

Pe lângă istoria destul de controversată, pastele au cunoscut, de-a lungul timpului, și diverse metode de preparare. În prezent, pastele originale sunt considerate cele obținute din grâu integral și apă, acestea conținând diverși nutrienți sănătoși pentru organism.

Totodată, pentru a obține o masă sănătoasă, îți recomandăm să nu optezi pentru combinația pastelor cu ouă sau carne. Acest aliment este extrem de gustos și sănătos alături de legume și tot felul de ierburi și mirodenii. Ținând cont de acest lucru, iată o rețetă care va fi pe placul întregii familii.

Ingrediente utilizate (pentru 4 porții):

Sos Pesto

  • 2 – 3 legături de busuioc, 250 grame roșii cherry, o mână de semințe de pin, aprox 30 gr, 2-3 lg. ulei de măsline și 50 gr de parmezan; sare dupa gust; 1 – 2 caței de usturoi
  • 250 gr paste tagliatelle (de preferat cele proaspete).

Mod de preparare:

  • Într-un bol, se adaugă busuiocul, roșiile, semințele de pin, usturoiul, sarea și parmezanul; peste acestea se pun 2-3 lg. de ulei de măsline și se amestecă totul la blender pana ce compoziția devine pastă.
  • Între timp, pastele se pun la fiert; dacă sunt proaspete, se fierb timp de 2 minute, dacă nu, îți recomandăm să le fierbi conform specificațiilor de pe ambalaj.
  • După ce s-au fiert, se scurg și se amestecă cu compoziția obținută din celelalte ingrediente.
  • După gust și preferințe, se presară piper și parmezan ras pe deasupra.

Masa este gata! Vă invităm să savurați o cină gustoasă și ușor de preparat.

 

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut

KidsOut