Rețetă Ciocolată Raw Vegan

Dulciurile reprezintă o adevărată fantezie pentru toți piticii. Această aromă este preferată de orice copil, astfel că nouă, părinților, ne revine o sarcină extrem de dificilă: aceea de a satisface pofta de dulce a celui mic, într-un mod sănătos. Ca să te ajutăm să îmbini ușor aceste condiții, îți împărtășim mai jos rețeta noastră pentru un desert savuros: ciocolata raw vegan.

Cu acest desert vei putea să-ți bucuri copilul cu un dulce sănătos, preparat extrem de simplu.

Ingrediente utilizate:

  • 200 gr smochine, 200 gr curmale, 500 gr de caju, 2 lg. cacao sau pudră de roșcove, esență rom, 1 lg. de miere sau sirop de agave în cazul în care fructele sunt prea uscate, fulgi de cocos

Mod de preparare:

Se mixează mai întâi fructele, pe rând. În acest sens, recomandăm punerea în cantități mici în robot pentru că, altfel, există riscul de a-l bloca sau de a-l arde. Apoi se mai mixează o dată toate fructele la un loc în robotul de bucătărie – recomandăm folosirea cuțitului zimțat, cunoscut sub denumirea de cuțit pentru gheață.

După ce ai mixat toate ingredientele, compoziția obținută se pune într-un castron, se adaugă esența de rom, pudra de roșcove/cacao și 1 lg. de miere sau sirop de agave dacă simți că ar trebui să fie puțin mai dulce.

Se „frământă” compoziția pentru a se omogeniza, după care se ia cu o lingură și se formează bile în palmă, care mai apoi, în funcție de preferințe, se pot da prin pudră de roșcove, fulgii de cocos, caju mărunțit sau orice alte semințe marunțite.

Desertul este gata! Vă puteți bucura de ciocolata raw vegan imediat, fără să fie nevoie să mai așteptați să stea la rece ca în cazul altor deserturi. 🙂

 

 

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut

KidsOut