Rețetă pentru plăcintă cu dovleac

Întors din vacanță, Mini Chef Piticot s-a gândit să ne surprindă cu un preparat delicios: plăcintă cu dovleac. Un desert savuros, ușor de preparat, plăcinta cu dovleac este extrem de ușor de preparat, mai ales când ai și două ajutoare harnice, precum Grăbicios și Pofticios.

Screen Shot 2016-09-09 at 11.19.02

Ingrediente:

  • O jumătate de dovleac;
  • O jumătate pachet de unt;
  • Gălbenuș de ou;
  • 70 ml sirop de agave;
  • Scorțișoară;
  • Esență de rom;
  • Budincă de vanilie;
  • Nucă;
  • Foi de plăcintă.

Mod de preparare:

  • Grăbicios curăță dovleacul de coajă și îl dă pe răzătoarea cu ochiuri mari.
  • Între timp, Pofticios pune într-o tigaie jumătate de pachet de unt și 70 ml de sirop de agave.
  • După ce s-a topit untul, la foc mediu, Grăbicios a adăugat dovleacul ras în tigaie. Repede, repejor, Pofticios a pus scorțișoară și esență după gust, acestea fiind trase la tigaie timp de 10 minute și mestecând continuu.
  • Când compoziția a fost gata, în aceasta s-a presărat nucă pisată, trasă la tigaie, după ochi. Cele două ajutoare, ghidate de Mini Chef Piticot, au împachetat compoziția în foile de plăcintă cumpărate.
  • Plăcintele astfel obținute au fost mânjite cu unt și gălbenuș de ou și puse într-o tavă unsă cu unt. Grăbicios a băgat tava în cuptorul încins la 175 de grade, pentru 15 minute.

Screen Shot 2016-09-09 at 11.20.23Mod de servire:

  • După ce au fost scoase de la cuptor, Pofticios a ornat plăcintele cu budincă de vanilie și nucă pisată trasă la tigaie.
  • Grăbicios, în schimb, a preferat să servească plăcinta ornată cu înghețată de vanilie și puțină nucă.
  • Pentru prichindei, Mini Chef Piticot recomandă servirea fără budincă. Întrucât compoziția sa nu conține nici zahăr, în maniera prezentată, această plăcintă cu dovleac este ideală și pentru cei mici.

Pofticios și Grăbicios deja înfulecă. Poftă mare vă doresc și vouă!

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut

KidsOut