Rețetă pentru sărățele cu brânză și chimen

Dispuneți de ceva timp liber și vă gândiți să faceți un preparat gustos pe placul întregii familii? Mini Chef Piticot vă propune o rețetă simplă de sărățele super delicioase!

Rețeta este extrem de ușor de pus în practică, astfel că veți avea siguranța că nu veți petrece o zi întreagă în bucătărie.

Uite ce ingrediente sunt necesare preparării:

Sărățele cu mac

Sărățele cu mac

  • 1 ou;
  • 1 pachet unt (care trebuie topit);
  • 1 rolă brânză telemea sau un pachet brânză burduf de 200 grame (rețeta moștenită de Mini Chef Piticot din moși strămoși este cu branza de burduf);
  • 3, 4 linguri smântână de 30% grăsime;
  • Chimen;
  • Mac;
  • Făină.

Mod de preparare

  • Grăbicios amestecă toate ingredientele (cu excepția chimenului și macului) cu multă iscusință și răbdare. Privind cantitatea de făină adăugată, nu vorbim de un gramaj exact, astfel că Mini Chef Piticot recomandă să adăugați făină până în momentul în care aluatul obținut este mai tare decât un aluat de pâine sau gogoși.
  • După ce Grăbicios obține aluatul cu textura recomandată, Pofticios își arată și el măiestria și meticulozitatea. Astfel, după ce întinde aluatul, îl taie fâșii subțiri și îl unge cu ou bătut, după care presară pe deasupra diverse ingrediente.
  • Grăbicios înhață tava și o pune la cuptorul încins la 180 de grade, pentru 25 de minute.

Mod de servire

  • În varianta prezentată, Mini Chef Piticot și ajutoarele sale au optat pentru presărarea sărățelelor cu brânză rasă și chimen, dar și cu mac.
  • Desigur că aceasta nu este singura variantă, în funcție de preferințele membrilor familiei, dar și de imaginația bucătarului, puteți presăra orice doriți peste acestea.

Gustarea-i gata. Mini Chef Piticot și ajutoarele sale vă urează spor la-nfulecat!

 

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut

KidsOut