Beneficiile ghimbirului asupra sănătății

Ghimbirul este un rizom care crește în pământ, fiind una dintre cele mai vechi plante aromatice care posedă numeroase proprietăți curative.

Ghimbirul este disponbil în diverse forme: rădăcini proaspete întregi, rădăcini uscate, pudră de ghimbir, ghimbir cristalizat sau ghimbir murat.

Beneficiile ghimbirului asupra sănătății

Datorită nutrienților conținuți, introducerea ghimbirului în alimentația ta și a familiei tale vă va oferi numeroase beneficii asupra sănătății.

  • Ideal împotriva problemelor digestive – Ghimbirul tratează indigestia, susține digestia, tratează balonarea și previne constipația. Dacă bebelușul tău se confruntă cu astfel de probleme, ghimbirul poate fi introdus in cantități mici în alimentația celui mic, pentru a-l ajuta să scape de disconfortul digestiv. Înainte de a lua această decizie, îți recomandăm să ceri mai multe informații medicului pediatru.
  • Tratează stările de amețeală și greață. Datorită proprietăților sale carminative, acesta este ideal și pentru femeile însărcinate care se confruntă cu astfel de stări. Înainte să utilizezi ghimbirul în acest scop, îți recomandăm să consulți medicul specialist.
  • Un remediu ideal pentru pierderea poftei de mâncare. Astfel, dacă vrei să-ți recapeți apetitul, poți mânca o bucată de ghimbir proaspăt, chiar înainte de a lua masa.
  • Poate reduce durerile din timpul menstruației. Pentru a obține acest efect, este suficient să introduci ghimbirul în alimentația ta zilnică sau să consumi infuzie de ghimbir cu 4 zile înainte de menstruație.
  • Ideal pentru rezolvarea problemelor respiratorii. Proprietățile antihistaminice ale ghimbirului ajută la tratarea alergiilor, acestea reprezentând o cauză comună pentru diverse afecțiuni respiratorii, precum astmul sau bronșita. Totodată, acesta inhibă contracția căilor respiratorii și stimulează secreția de mucus. Este ideal și împotriva durerilor de gât sau tusei asociate răcelii. Pentru a scăpa de acestea, luați o linguriță de ghimbir cu miere.

Totodată, ghimbirul are proprietăți anti-inflamatorii și analgezice datorită capacității sale de a inhiba sinteza de prostaglandine. Totodată, este un bun antioxidant, având capacitatea de a induce moartea unor celule și de a suprima anumite proteine. Aceste proprietăți ajută la prevenirea cancerului.

Metode de păstrare a ghimbirului

Ghimbirul proaspăt poate fi achiziționat din diverse supermarket-uri. Acesta este învelit de o coajă dură, necesitând curățare. Ghimbirul proaspăt poate fi depozitat la frigider, cu coajă, pentru maxim 3 săptămâni.

Este recomandat să optați pentru ghimbirul proaspăt în detrimentul celui uscat, întrucât acesta are o aromă mai intensă.

Așadar, pentru un stil de viață sănătos, nu ezitați să introduceți ghimbirul în dieta voastră zilnică.

Un Comentariu

Adauga un comentariu

KidsOut

KidsOut