Greșeli pe care părinții le fac privind alimentația copiilor

Fiecare dintre noi încearcă să fie atent la alimentația propriului copil, indiferent că acesta este sub sau supraponderal sau are o greutate normală. Totuși, există unele greșeli pe care părinții ajung să le facă, de cele mai multe ori fără să își dea seama.

Iată cele mai comune astfel de greșeli și câteva recomandări despre cum să eviți să nu le mai repeți.

Greșeli ale părinților în alimentația copiilor

  • Oferirea de dulciuri drept recompensă. De exemplu, majoritatea părinților întâmpină probleme atunci când vine vorba de consumul de legume. Știm cu toții cât de greu este să-i determinăm pe cei mici să mănânce legume… și atunci, ajunși în pragul disperării, uneori facem propuneri nesăbuite, de forma: „Dacă mănânci brocoli, vei primi înghețată la desert.” Din păcate, această strategie nu face decât să le inducă celor mici ideea că legumele sunt mai puțin gustoase, iar dulciurile sunt cele mai gustoase pentru că sunt oferite ca recompensă, nu-i așa?

Bun, și atunci ce-i de făcut? Ideal ar fi să menții dulciurile ca o entitate separată. Sunt un tip de mâncare ca oricare altul, însă, sub nicio formă, nu sunt luminița de la capătul tunelului.

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut

KidsOut