Întâlnire cu domnul Broccoli

Îmi amintesc și acum cât de mult uram broccoli în copilărie. Acea formă ciudată, un buchet format din mai multe buchețele, acel verde care nu-mi spunea nimic… nu mă convingea deloc că e o legumă sănătoasă ci, dimpotrivă, îmi inspira senzația că mănânc un soi de iarbă. Mai ceva ca oița bunicilor mei.

Timpul a trecut și gusturile s-au mai schimbat. Am „îndrăznit” să gust și alte alimente care poate, în copilărie, le consideram dezgustătoare. Și ce crezi? Am constatat că-mi plac. Că de multe ori aspectul poate fi înșelător.

Plecând de la această experiență și de la ideea că poate și copilul tău se confruntă cu această problemă, m-am hotărât să-l înfrunt pe domnul Broccoli. Am stabilit o întâlnire în care acest domn gustos, dar nu prea arătos să-mi povestească puțin despre el, despre modul în care copiii îl pot considera un prieten, acceptând să îl includă în alimentația lor.

Și uite așa a decurs conversația noastră:

KidsOut: Domnule Broccoli, de mică mă tot întrebam, de ce ești așa de gras?

Broccoli: Imaginea e înșelătoare, draga mea! Cum ai vrea să arăt când conțin o mulțime de nutrienți și vitamine? Calciul îți întărește oasele, potasiul este eficient pentru inimă și musculatură, vitamina A este benefică pentru vedere, iar vitamina C îți întărește sistemul imunitar. Și totuși, savurând o ceașcă de mine, vei acumula doar 43 de calorii. În așa condiții, chiar dacă forma nu mă ajută, mă pot lăuda că sunt o legumă perfectă! Și extrem de sănătoasă.

KidsOut: Domnule Broccoli, de ce crezi dumneata că te ocolesc copiii?

Broccoli: Nu știu ce să-ți spun! Sunt așa trist… acești pitici chiar nu realizează câte beneficii pierd, atunci când aleg să mă excludă. Ei nu au idee cât de sănătos și gustos sunt: atât gătit, dar și crud în diverse salate.

KidsOut: Domnule Broccoli, unde te pot întâlni copiii în stare proaspătă?

Broccoli: Ce pot sa-ți spun! Eu călătoresc extrem de mult. Dimineața sunt în piață, după-amiaza în supermarketuri, iar seara în restaurante. Oriunde e nevoie de mine, acolo mă găsesc. Mereu proaspăt!

KidsOut: Domnule Broccoli, ce mesaj le transimiți dumneata copiilor?

Broccoli: Îmi place să fiu prietenul tuturor copiilor. Să îi ajut să se hrănească și să fie sănătoși este sarcina mea.

KidsOut: Am auzit că ți-ai fi făcut totuși noi prieteni, așa e?

Broccoli: Da, mă înțeleg foarte bine cu morcovul și conopida. Fierbeți-ne separat, puneți-ne în tigaie cu puțin unt și ne vom transforma într-o garnitură gustoasă pentru toți copiii.

Mmm, sună delicios, o să încerc cu siguranță.

Așadar, dragi părinți, introduceți-l pe domnul Broccoli în alimentația copiilor voștri! După cum ați văzut, acesta are o mulțime de beneficii pentru cei mici. Mai mult, broccoli este o legumă potrivită și pentru adulți, ajutând la întărirea imunității, previnirea cancerului, menținerea presiunii sângelui, asigurarea sănătății inimii și a vederii, fiind ideal în curele de detoxifiere.

Un Comentariu

Adauga un comentariu

KidsOut

KidsOut